Les armes són la principal causa de mort infantil als EUA, al davant del càncer i els accidents de trànsit (REUTERS / Evelyn Hockstein)

Canalla amb pistoles i rifles: impactants imatges a la fira del lobby de les armes dels EUA

L'Associació Nacional del Rifle és l'abanderada de la defensa de la segona esmena de la Constitució, que avala la tinença d'armes

Redacció / ReutersActualitzat

Aquest cap de setmana s'ha viscut a Indianapolis, als Estats Units, la convenció anual de l'Associació Nacional del Rifle (NRA), el poderós lobby de les armes que ara fa dos anys va declarar-se en fallida per intentar eludir la justícia i congelar els procediments legals engegats contra els seus dirigents a l'estat de Nova York.

L'associació s'encarrega de defensar a capa i espasa la famosa segona esmena de la constitució que protegeix el dret dels ciutadans a tenir armes.

En la convocatòria de trobada anual, els responsables de l'esdeveniment ja animaven els "patriotes de la segona esmena" a unir-se en un "cap de setmana ple de llibertat per a tota la família".

I així, ho van fer, fins al punt que en l'immens recinte expositiu s'hi van poder veure menors d'edat manipulant les armes que hi havia a disposició del públic.

Els organitzadors de la fira animaven els assitents a anar-hi amb la família (REUTERS/Evelyn Hockstein)
Tothom, també els nens i nenes, podia remenar les armes i provar d'apuntar (REUTERS/Evelyn Hockstein)
Les armes estaven lligades i no es podien disparar (REUTERS/Evelyn Hockstein)
Una nena agafa una pistola durant la convenció anual de l'NRA (REUTERS/Evelyn Hockstein)

Segons el reglament, totes les armes que s'exposaven havien d'estar desactivades "mitjançant l'eliminació del percutor, o una altra alteració de manera que no es poguessin disparar".

Un cop desactivades, les armes es lligaven amb un fil a través del gallet i es posaven a disposició de tothom qui les volgués remenar, també els nens i nenes, que tenien l'entrada permesa al recinte.

La convenció ha durat tres dies i s'hi han exposat les últimes novetats de la indústria armamentística (REUTERS/Evelyn Hockstein)
Un nen de sis anys prova una pistola amb el seu avi (REUTERS/Evelyn Hockstein)
 

Les fotografies han circulat per les xarxes i han provocat una allau de reaccions negatives, com la de l'activista Shannon Watts, líder del principal grup que més control a la tinença d'armament als Estats Units.

De fet, les armes de foc s'han convertit en la principal causa de mort infantil al país, per davant dels accidents de trànsit i del càncer.

La conferència anual s'ha fet pocs dies després dels tirotejos a Nashville, Tennessee, Louisville i Kentucky Entre les dues massacres, van morir 11 persones.

Malgrat tot, l'expresident Donald Trump va visitar la convenció divendres i va assegurar que serà un "heroi sense por" en la defensa del dret dels nord-americans a portar armes.

L'associació és l'abanderada del dret dels nord-americans a disposar d'armes a casa (REUTERS/Evelyn Hockstein)
A les portes del recinte hi va haver protestes contra la tinença d'armes (REUTERS/Evelyn Hockstein)
La segona esmena de la constitució nord-americana protegeix el dret de tenir armes(REUTERS/Evelyn Hockstein)
ARXIVAT A:
Estats UnitsMenors
Anar al contingut