Camps i 16 polítics i empresaris, processats pel circuit de Fórmula 1 de València

L'expresident valencià Francisco Camps ha estat processat juntament amb el seu exvicepresident i un exconseller en la causa sobre la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a la ciutat
Redacció Actualitzat
TEMA:
País Valencià

L'expresident valencià Francisco Camps torna a estar processat, en aquest cas per la construcció del circuit urbà de Fórmula 1. Hi ha 16 persones més processades, entre ells l'exvicepresident valencià Vicente Rambla, l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i diversos càrrecs de l'administració i empresaris.

La jutgessa sosté que Camps va impulsar i permetre la construcció amb l'única intenció de projectar la seva imatge i creu que hi ha indicis dels delictes de prevaricació, malversació, falsedat documental, suborn i tràfic d'influències.

En aquesta peça del cas Valmor s'investiguen les adjudicacions fetes el 2007 i el 2008 per l'entitat pública de la Generalitat Ens Gestor de Transports i Ports per al disseny del circuit. La construcció del circuit va suposar un cost proper als 89 milions d'euros en aquests dos anys.

Entre els empresaris processats hi ha el representant de FCC Construcción S.A. José Mayor Oreja, germà de l'exministre Jaime Mayor Oreja. José Mayor Oreja apareix en els anomenats "papers de Bárcenas" com a suposat donant del PP amb fins a 165.000 euros.

També estan processats els germans Tomàs i Rafael Martínez Berna, d'Hormigones Martínez, ja condemnats per l'Audiència Nacional per factures falses per serveis inexistents prestats per Orange Market per pagar actes del PP.

ARXIVAT A:
Corrupció Judicial País Valencià
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut