Cameron i Juncker acosten posicions per evitar el "Brexit"

Tots dos líders negocien un "fre d'emergència" per a la immigració
Redacció Actualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, s'ha reunit avui, divendres, amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Sobre la taula hi havia la negociació per impedir que el Regne Unit marxi de la Unió Europea, l'anomenat "Brexit". Brussel·les planteja l'anomenat "fre d'emergència", que permetria al govern britànic o a qualsevol altre país activar-lo, si considera que l'arribada d'immigrants europeus posa en perill la viabilitat de la seva Seguretat Social.

Amb això, Cameron aconseguiria part del que vol, que és limitar, si fos necessari, el dret de rebre prestacions socials als que s'instal·lin al Regne Unit. La proposta compta amb el rebuig frontal d'alguns països de l'Est, com Polònia, que té molts immigrants a la Gran Bretanya.

Cameron, però, considera que les propostes que li ha fet Brussel·les per renegociar l'estatus del Regne Unit dintre de la Unió Europea encara són insuficients. Ha admès progressos en les negociacions, però ha dit que només acceptarà l'acord si el considera prou bo per als britànics. Cameron ha promès un referèndum sobre la qüestió en els pròxims mesos.

La reunió, doncs, ha estat "difícil, però constructiva", segons ha declarat Cameron. Diu el primer ministre britànic que encara queda molt per fer.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut