Califòrnia viu la pitjor cadena de terratrèmols en 25 anys amb un nou sisme de 7,1

El terratrèmol ha deixat ferits lleus, cases danyades i també algun incendi

RedaccióActualitzat

Un nou terratrèmol de magnitud 7,1 ha afectat aquesta matinada de dissabte -hora catalana- el sud de Califòrnia, als Estats Units, i ha provocat incendis, danys i esquerdes en alguns edificis. Aquest sisme arriba després del de 6,4 graus que hi va haver el dia abans, i és el més fort dels últims 25 anys a la regió.

El sisme, que ha durat uns 15 segons, s'ha notat amb força intensitat a la ciutat de Los Angeles. El Servei Geològic dels Estats Units ha situat l'epicentre a la ciutat de Ridgecrest, a uns 200 quilòmetres al nord-oest de Los Angeles. En aquesta zona hi ha hagut diversos ferits lleus, cases danyades i també algun incendi.

Els bombers han hagut d'actuar per esquerdes en vivendes, canonades trencades i murs de contenció que han cedit. També han rebut avisos per cables elèctrics caiguts, talls de llum, d'aigua i de gas. El metro de Los Angeles ha interromput el servei preventivament.

 

 

Mark Ghilarducci, director Servei d'Emergències de Califòrnia, ha explicat que el governador Gavin Newsom ha parlat amb la Casa Blanca i ha sol·licitat que es decreti l'estat d'emergència.

"Tenim avisos d'incendis destacats provocats per fuites de gas, també ens consten fuites d'aigua, talls de llum i de telèfon a part de la ciutat. També al sud de Ridgecrest, al comtat de San Bernardino, al poble de Trona, on hi ha 2.000 habitants, s'han ensorrat edificis"

 

Imatges a les xarxes socials

Així ha viscut el terratèmol el sismògraf de l'Observatori Griffith de Los Angeles:


Els terratrèmols d'aquests dies els han captat i compartit per xarxes socials nombroses persones:



A algunes persones el terratrèmol d'aquesta matinada els ha agafat al camp de beisbol dels Dodgers:


Els pitjors terratrèmols des de 1994

Des que dijous hi va haver la primera sacsejada hi ha hagut diverses rèpliques a Califòrnia. Aquest sisme ha estat el més fort registrat al sud de Califòrnia dels últims 25 anys.

 

El rastre del terratrèmol de dijous a la població de Ridgecrest, al sud de Califòrnia (Reuters)

 

El pitjor terratrèmol dels últims anys a la zona va ser el del 1994, que, tot i tenir una magnitut de 6,7, va deixar 57 morts i prop de 9.000 ferits, ja que va afectar una àrea densament poblada.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut