Calen foc a l'ambaixada de Suècia a l'Iraq per voler cremar un Alcorà a Estocolm

L'acció és la resposta a l'autorització per part de les autoritats sueques d'una nova crema d'un exemplar de l'Alcorà i d'una bandera de l'Iraq davant l'ambaixada iraquiana a Estocolm

RedaccióActualitzat

L'ambaixada sueca a Bagdad ha estat assaltada i incendiada aquesta matinada per seguidors del líder xiïta Muqtada al-Sadr. Ha estat la resposta a l'autorització, per part de les autoritats sueques, d'una nova crema d'un exemplar de l'Alcorà i d'una bandera de l'Iraq davant l'ambaixada iraquiana a Estocolm. No és la primera acció d'aquest tipus, que provoca nombroses protestes en molts països musulmans.

El personal de l'ambaixada havia estat evacuat i no hi ha hagut danys personals. El govern iraquià ha condemnat l'assalt, encara que el ministre d'Exteriors iraquià, Fuad Hussein, ha demanat al seu homòleg suec, Tobias Billström, que no hi hagi "nous actes ofensius contra l'islam i l'Alcorà".  

Billström ha qualificat l'episodi d'"absolutament inacceptable" i ha acusat les autoritats iraquianes d'haver fracassat en la seva responsabilitat de protegir la legació diplomàtica, situada a la zona verda de la capital iraquiana, on hi ha nombroses ambaixades. El govern suec ha convocat l'encarregat de negocis de l'Iraq al país.  

La policia iraquiana carrega contra els manifestants al voltant de l'ambaixada de Suècia a Bagdad, a l'Iraq (Reuters/Ahmed Saad)

Aquest matí, alguns grups de manifestants es mantenien encara al voltant de les restes fumejants de l'ambaixada sueca. La policia iraquiana ha utilitzat canons d'aigua i porres elèctriques per allunyar-los i dispersar-los.

ARXIVAT A:
IraqSuècia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut