La restricció estarà en vigor tot el mes d'agost (Ajuntament de Cadaqués)
Catalunya migdia

Cadaqués posa fre al miler de turistes que arriben diàriament en els creuers de Roses

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb les empreses que gestionen els vaixells que porten els creueristes de Roses, que només deixaran desembarcar la meitat dels passatgers, un màxim de 450 persones al dia

Enllaç a altres textos de l'autor

Laia Claret

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Girona

@laiaclaret
Actualitzat

A Cadaqués, a l'Alt Empordà, hi viuen tot l'any unes 3.000 persones, però quan arriba l'estiu aquesta xifra es multiplica per deu i s'arriba a les 30.000. Per a acabar-ho d'adobar, en temporada alta també hi arribaven diàriament un miler de passatgers que desembarcaven procedents dels creuers que venen de Roses. Des d'aquest dijous, però, això ha canviat. 

El consistori d'aquest poble pintoresc qualifica el que passava de "veritable problema".

Moment en què desembarquen els turistes as Portal (Ajuntament de Cadaqués)

El regidor de Serveis Marítims, Manel Rahola, explica que les dues embarcacions que porten turistes des de Roses arriben a la platja des Portal, una zona petita on s'acumula la gent que és a la platja, els camions que descarreguen mercaderies per a les botigues, els bars i un munt de restaurants:

"Es complicat de gestionar. I el que hauria de ser una visita agradable per Cadaqués es converteix en un malson. I ho volem evitar."

Des de l'Ajuntament asseguren que no volen deixar de ser un reclam turístic durant els mesos d'estiu, però sí que volen evitar la massificació en un poble petit i de carrers estrets.


La restricció es provarà tot el mes d'agost

Les dues embarcacions que porten turistes des de Roses tenen una capacitat de 200 i 250 persones, respectivament. Cada dia, entre les onze del matí i les quatre de la tarda, feien dues parades a Cadaqués i, a vegades, s'hi podia sumar un tercer creuer. Això feia que diàriament desembarquessin al poble un miler de persones.

L'acord entre l'Ajuntament i les empreses que gestionen aquests vaixells turístics estableix que a partir d'ara només es deixarà baixar al poble la meitat dels passatgers, de manera que el nombre de visitants per aquesta via es reduirà a un màxim de 450 per dia. Aquesta mesura es planteja com una prova i a finals d'agost en faran balanç.

Cadaqués multiplica per deu la població a l'estiu (ACN/Marina López i Xavier Pi)

Els de Roses no són els únics creuers que arriben a Cadaqués. També s'hi aturen embarcacions procedents de l'Escala, a l'Alt Empordà, i de Portvendres, a la Catalunya Nord. En aquests casos, però, la freqüència dels viatges és molt més baixa --entre dos i tres dies a la setmana-- i transporten menys viatgers, raó per la qual l'Ajuntament de Cadaqués no es planteja aplicar-hi cap tipus de restricció.

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut