Aquest dilluns s'afegeix una nova embarcació al dispositiu de recerca (Bombers)

Els Bombers suspenen la recerca del noi de 14 anys desaparegut al pantà de Sant Antoni

Submarinistes dels Mossos i els Bombers l'han buscat des de dissabte en una zona molt profunda del pantà on hi ha poca visibilitat

RedaccióActualitzat

Els Bombers han tancat aquest dilluns el dispositiu de recerca d'un noi de 14 anys desaparegut dissabte al migdia mentre es banyava al pantà de Sant Antoni, al Pallars Jussà. Segons han informat, a partir d'ara els Mossos seran els responsables del cas.

Els serveis d'emergència havien reprès aquest dilluns al matí les tasques de recerca amb nou dotacions de Mossos i Bombers i una embarcació més, que se sumava a les barques, submarinistes i el vehicle subaquàtic que ja havien treballat a la zona tot el cap de setmana. 

Imatges de la recerca del jove, aquest dissabte (Bombers)

Dissabte al migdia, un testimoni va avisar els serveis d'emergència en veure que un noi no sortia de l'aigua després d'haver-hi entrat en una zona propera a Talarn, i es va posar en marxa un dispositiu de cerca.

Efectius del GRAE dels Bombers, submarinistes dels Mossos, bombers de Tremp i de Balaguer i unitats aèries es van desplegar per la zona, però no el van trobar.

La recerca va estar a punt d'aturar-se diumenge per les condicions meteorològiques adverses, però finalment els equips de Bombers, el GRAE submarí i Mossos van continuar rastrejant el pantà a la recerca del jove fins al vespre. 

Al llarg del dia van treballar a la zona 12 dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb submarinistes del GRAE subaquàtic i efectius terrestres i també un vehicle submarí (ROV). Es tracta d'un vehicle equipat amb càmeres i sensors, que es condueix de forma remota i que pot baixar a molta profunditat i entrar a llocs inaccessibles per als submarinistes. 

Segons l'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, l'aparell llança unes ones i quan detecta alguna cosa, els cossos de rescat miren a través d'una pantalla en 3D per veure exactament què hi ha.


Els cossos de rescat han centrat els seus esforços a localitzar el jove a la presa del pantà de Sant Antoni, una zona d'uns 40 metres de profunditat.

"Busquem amb unes circumstàncies difícils", explicava el delegat de l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, que apuntava que l'aigua era "molt freda" i el corrent de l'aigua dificultava "extraordinàriament" la recerca.

Al punt on s'ha centrat la recerca del noi desaparegut també hi ha treballat una unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques

Un testimoni va avisar els serveis d'emergència en veure que el noi no sortia (Wikimmedia Commons/Olga Gairin)

La recerca del jove s'ha fet en una zona molt profunda del pantà i amb molt poca visibilitat. També s'ha contactat amb Endesa perquè facilités la recerca a la zona de la reixa del pantà i coordini l'activitat de la presa per garantir la seguretat dels equips de rescat.

Aquest dissabte, un home de 65 anys va morir quan es banyava en un riu a la Pobla de Segur, també al Pallars Jussà. Segons els Mossos, que investiguen el cas, l'home s'hauria donat un cop accidentalment i hauria caigut a l'aigua des d'una llanxa.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraBombers
Anar al contingut