La CE col·loca la recuperació de l'economia espanyola clarament per sota d'altres països (ACN)

Brussel·les retalla les expectatives de creixement per a Espanya un punt i mig

La Comissió diu que la recuperació no perilla, però avisa que els preus de l'energia i els problemes de transports seran maldecaps per als pròxims mesos
Redacció

Brussel·les ha refredat les previsions de l'economia espanyola. Segons la Comissió Europea, aquest any l'activitat creixerà un 4,6%, gairebé un punt i mig per sota del que s'esperava (6,2%).

Aquesta revisió col·loca la recuperació de l'economia espanyola clarament per sota d'altres països amb impactes semblants de la pandèmia, com és el cas d'Itàlia.

Brussel·les insisteix, en qualsevol cas, que la recuperació està en marxa, però assenyala riscos; d'entrada, i paradoxalment, per la persistència de la Covid en molts punts d'Europa, fet que està reduint el moviment turístic.

A més, la Comissió assenyala els preus de l'energia i els problemes de transports com dos maldecaps per als pròxims mesos perquè "poden retardar la recuperació en el curt termini".

Ho ha assegurat l'eurocomissari d'Economia, Paolo Gentiloni, durant la presentació de les previsions, en què ha afegit que la rebaixa també s'explica perquè el consum intern a Espanya està sent "menys dinàmic" que en altres països.

L'eurocomissari d'Economia, Paolo Gentiloni, durant la presentació de les previsions (EFE/EPA/Olivier Hoslet)

Per a l'any que ve, les previsions de creixement són del 5,5%, també per sota d'anteriors informes.

D'altra banda, les projeccions de Brussel·les situen la inflació aquest any en el 2,8% i preveuen que baixi fins al 2,1% el 2022.

També calcula que l'Estat tancarà l'any amb un dèficit del 8,1% i preveu que es redueixi fins al 5,2% el 2022 i fins al 4,2% el 2023. A més, espera que l'Estat tanqui l'any amb un deute del 120,6% del PIB i que baixi fins al 118,2% el 2022 i fins al 116,9% el 2023.

Pel que fa a l'atur, la Comissió Europea calcula que se situarà en el 15,2% aquest any i que es reduirà fins al 14,3% el 2022 i fins al 13,9% el 2023.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut