Investiguen un brot de salmonel·losi a l'Hospital de Figueres
Investiguen un brot de salmonel·losi a l'Hospital de Figueres (Wikimedia Commons/Enfo)

Brot de salmonel·losi a l'Hospital de Figueres amb 17 afectats per un aliment del centre

Salut Pública investiga l'origen del brot, que ha afectat tant sanitaris com pacients i personal de la cuina

RedaccióActualitzat

Declarat un brot de salmonel·losi a l'Hospital de Figueres, que ha afectat 17 persones. Entre elles, hi ha tant professionals sanitaris com pacients i personal de la cuina, tant de l'Hospital de Figueres com de l'Hospital d'Atenció Intermèdia Bernat Jaume.

Aquestes persones van començar a tenir símptomes a partir del 19 de setembre. Amb data 24 de setembre, el balanç era de 10 afectats, que presentaven vòmits, diarrea, dolor abdominal i febre. Tots els casos són lleus. 
 

Investigació i mesures de prevenció

Fonts de l'hospital han explicat que l'origen del brot va ser un aliment que es va menjar a dins del centre.

Per això s'estan analitzant tots els aliments ingerits els dies previs a l'aparició del brot, per saber quin va ser el causant. 

Tècnics de l'Agència de Salut Pública de Girona, juntament amb la Fundació Salut Empordà, estan fent el seguiment del brot i remarquen que s'han pres mesures preventives per evitar nous contagis. 

Per exemple, els sanitaris afectats han fet aïllament a casa. I també s'ha aïllat les persones que han donat positiu per salmonel·losi i que eren pacients ingressats a l'hospital.

Aquest dissabte encara hi ha 11 pacients en aïllament. Estan apartats per protocol, però no vol dir que tots tinguin símptomes. 

També s'està fent una cerca activa de casos, informa l'Agència de Salut Pública de Catalunya, tot i que no se n'esperen de nous perquè ja fa més d'una setmana de la detecció del brot. 

La detecció del brot no afecta el dia a dia de l'hospital.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut