Infermera del Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron analitzant una mostra al laboratori

Bretxa salarial: les dones treballen gratis des d'avui en comparació amb els homes

L'estudi revela que les dones europees guanyen al mes un 20% menys que els homes, una xifra que a l'estat espanyol se situa en el 17%

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest diumenge 3 de novembre, les dones europees ja no cobraran per les seves tasques professionals si es compara amb els sous que reben els homes.

A més, només ocupen el 25% de càrrecs en consells d'administració de grans empreses, segons l'últim estudi publicat el mes d'octubre per l'Institut Europeu per la Igualtat de Gènere.

L'estudi revela que les dones europees guanyen al mes un 20% menys que els homes, una xifra que a l'estat espanyol se situa en el 17%.

Poca presència de la dona en càrrecs directius

Espanya ha tret "la pitjor nota" pel que fa a igualtat en l'apartat de poder, que reflecteix que els càrrecs directius i de supervisió estan ocupats per homes.

Tot i que la presència de la dona en el poder polític és una de les més elevades, només un 21% ocupa llocs dins dels consells d'administració de les grans empreses a l'Estat. La mitjana europea és del 25% i només França arriba a la xifra del 40%.

Pel que fa a les tasques domèstiques no remunerades, l'estudi reflecteix que segueixen recaient principalment sobre les dones, ja que el 40% inverteix almenys una hora al dia en aquestes activitats respecte al 28% dels homes espanyols.

Menor presència al mercat laboral

Aquestes dades es tradueixen en una menor presència de les dones en el mercat laboral. En concret, al voltant del 24% de les dones treballen a temps parcial, en comparació amb el 7% dels homes.

De mitjana, les dones treballen 35 hores a la setmana i els homes en treballen 40. A més, les dones cotitzen fins a cinc anys menys que els homes, 32,8% enfront del 37,2%.

#DondeEstánEllas

Amb l'objectiu de visibilitzar el talent femení i incentivar la presència de la dona en l'espai públic, l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya va crear el març del 2018 el manifest #DóndeEstánEllas

Des d'aquell moment, més de 70 organitzacions s'han sumat a la iniciativa, entre aquestes, el Ministeri d'Afers Exteriors, la Comunitat de Madrid, la CEOE, el Parlament de Dones de la Ciutat de Mèxic i mitjans de comunicació.

ARXIVAT A:
Bretxa salarial
Anar al contingut