Gonzalo Boye, aquest matí a les portes del Parlament (ACN/Arnau Martínez)

Boye: "Puigdemont se n'ha anat a casa seva, on té el seu lloc de treball"

L'advocat de l'expresident de la Generalitat evita confirmar si Puigdemont és a França o en algun altre país, i diu que serà l'expresident qui donarà més explicacions

Actualitzat

Gonzalo Boye, l'advocat de Carles Puigdemont, assegura que l'expresident de la Generalitat se n'ha tornat "cap a casa", on té "el seu lloc de treball", després d'haver-se esfumat de l'Arc de Triomf de Barcelona, on ha pronunciat un breu discurs davant milers de persones. 

En declaracions a TV3, l'advocat no ha confirmat si Puigdemont és a França o en algun altre país, i ha afirmat que serà l'expresident qui donarà més explicacions.

Preguntat per la participació de l'expresident en la investidura, l'advocat ho ha deixat clar: "Va dir que participaria en la investidura. Jo crec que hi ha participat de manera clara."

Segons Boye, en el seu acte al passeig de Lluís Companys de Barcelona, el líder de Junts "ha deixat clar que no s'entregarà mai" i que està decidit a continuar materialitzant el seu projecte polític, com ha fet els últims anys, ha dit, malgrat "les dificultats, els problemes i els èxits".

L'advocat també ha carregat contra la negativa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a amnistiar Puigdemont del delicte de malversació per la causa del procés. "Se l'acusa d'uns fets que han sigut objecte d'una llei d'amnistia que un jutge està incomplint", ha lamentat.
 

Boye ha acompanyat Puigdemont fins a l'escenari d'Arc de Triomf

Gonzalo Boye ha estat una de les persones que han escortat Carles Puigdemont en la seva arribada aquest dijous al matí a l'acte convocat per Junts i les entitats independentistes a l'Arc de Triomf de Barcelona.

L'advocat també era al seu costat quan l'expresident ha abandonat l'escenari, però després ja no se l'ha vist més amb ell i Boye s'ha desplaçat fins a les portes del parc de la Ciutadella.

La presència de l'advocat a l'exterior del Parlament ha alimentat la tesi que Puigdemont podria intentar entrar a l'hemicicle, però finalment l'expresident de la Generalitat no hi ha anat i no se sap quin és el seu parador.

Mentrestant, Gonzalo Boye ha assumit la defensa d'un dels dos mossos detinguts per la policia catalana per la seva presumpta col·laboració en la fugida de Puigdemont. Uns fets que, segons l'advocat, no constitueixen cap delicte. 

L'advocat ha assegurat que en l'operació policial dels Mossos contra Puigdemont i les persones que l'han ajudat "hi ha hagut nerviosisme" i que "s'han detingut persones a tort i a dret."

 

 
ARXIVAT A:
Carles Puigdemont
Anar al contingut