Reunió de la mesa del Parlament, presidida per Laura Borràs.
Reunió de la mesa del Parlament, presidida per Laura Borràs (ACN/Mariona Puig)

Borràs no veu bé les noves excedències i reduccions de jornada del Parlament i les frena

La presidenta assegura que vol més informació sobre les noves condicions laborals dels treballadors de la cambra i que s'assemblen massa a les polèmiques llicències per edat

Anna Poch PubillActualitzat

Les noves condicions laborals del Parlament han quedat en suspens. Són les condicions previstes després que s'hagin eliminat les polèmiques llicències per edat.

L'acord a què s'havia arribat preveu excedències cobrant l'equivalent a la pensió i reduccions de jornada amb fins el 100% del sou als treballadors del Parlament de 60 anys que ho demanin, sempre que acreditin més de quinze anys treballats a la cambra.

La presidenta del Parlament, però, n'ha frenat l'aprovació: ha demanat retirar aquest punt de l'ordre del dia de la Comissió d'Afers Institucionals. Fonts pròximes a la presidenta del Parlament recorden que Borràs sempre ha defensat eliminar un privilegi, diuen, com el de les llicències, i asseguren que estan sorpresos perquè les noves condicions són "molt similars", massa.

El canvi es va aprovar dimarts passat a la mesa de la cambra. La presidenta Borràs argumenta que hi va haver falta d'informació i espera aclariments a la pròxima reunió d'aquest òrgan.

En canvi, fonts del PSC i també dels treballadors asseguren que sempre hi ha hagut informació sobre aquestes noves condicions.


Després de l'escàndol per les llicències d'edat

Les noves condicions s'han negociat aquests últims mesos, després que sortissin a la llum les anomenades llicències per edat, i s'han pactat entre la mesa i el Consell de Personal, representant dels treballadors de la cambra.

En nom de la mesa, els negociadors eren Aurora Madaula, de Junts per Catalunya, i Ferran Pedret, del PSC. Dimarts, a la mesa, van votar-hi a favor PSC, Esquerra i Junts. La CUP i Ciutadans es van abstenir i els Comuns hi van votar en contra.

En paral·lel, aquest dijous, la mateixa comissió ha donat el vistiplau perquè s'allargui el termini de negociació entre la mesa i els treballadors sobre què passa amb les llicències per edat ja concedides. El termini acabarà l'11 de juliol, i no pas aquest divendres 17 de juny.

El règim especial de les llicències per edat es va suprimir a començament d'any, després que el diari "Ara" expliqués que el Parlament dedicava 1,7 milions anuals a pagar el sou de treballadors de més de 60 anys que no anaven a treballar.

 

ARXIVAT A:
Laura BorràsParlament de CatalunyaDrets laborals
Anar al contingut