Morro d'un cotxe amb el logotip del fabricant alemany
Morro d'un cotxe amb el logotip del fabricant alemany

BMW revisarà 1,5 milions de cotxes al món per problemes amb el sistema de frenada

Els vehicles afectats s'han distribuït en cinc països, entre els quals no hi ha Espanya

RedaccióActualitzat

El fabricant d'automòbils BMW ha indicat en un comunicat que interromp el lliurament d'1,5 milions de vehicles ja compromesos amb els clients per problemes en el sistema de frenada integrat que els subministra el proveïdor Continental.

Els vehicles afectats van ser fabricats entre el juny del 2022 i l'agost del 2024 i afecta els models BMW X (excloent els X3 i X4), els Sèrie 5 i Sèrie 7, així com els Rolls-Royce Spectre, els Mini Cooper i Mini Countryman.

La companyia creu que afecta 1,5 milions de vehicles de cinc països: uns 370.000 a la Xina, 270.000 als EUA, 150.000 a Alemanya, 70.000 a Corea i 60.000 a França.

El portaveu de BMW ha dit que tot i tenir el sistema defectuós, els vehicles afectats tenen un "mode segur" que fa que sigui "molt improbable" que falli el sistema de frenada i que garanteix que els frens funcionin.

A més a més, ha detallat que han desenvolupat un programari de diagnosi "per detectar l'avaria del fre abans que es produeixi" i avisar, per tant, el conductor perquè visiti un concessionari al més aviat possible per substituir el sistema erroni gratuïtament. 

Vista general duna planta de fabricació de MINI
Vista general d'una planta de fabricació de MINI (Reuters/Andrew Boyers)

La multinacional alemanya estima que aquests problemes d'entrega implicaran uns costos de garantia addicionals.

Aquesta incidència, sumada a la caiguda de la demanda a la Xina, ha propiciat que l'empresa hagi portat a terme un ajust de previsions per a l'exercici 2024.

Així, BMW pronostica que els beneficis per a aquest any "disminuiran significativament" quan prèviament només preveia un lleuger descens del volum de negoci.

En el segment d'automoció, el grup germànic espera que les seves entregues tinguin una lleugera disminució respecte de l'any anterior, mentre que abans preveia un augment suau. 

 

ARXIVAT A:
Automoció
Anar al contingut