Biden s'ha adreçat a la nació per justificar la seva retirada (Reuters/Evan Vucci)

Biden, sobre la seva renúncia: "La causa sagrada del país supera qualsevol de nosaltres"

Tres dies després de cedir a les pressions i abandonar la cursa electoral, el president dels Estats Units s'ha dirigit a la nació des del Despatx Oval

RedaccióActualitzat

Joe Biden ha reaparegut, per primer cop des de la seva renúncia, al seu despatx de la Casa Blanca, i diu que l'ambició personal no pot anteposar-se a salvar la democràcia. El president dels Estats Units s'ha adreçat a la nació amb un missatge solemne en què ha explicat els motius per haver abandonat la cursa electoral.

"Res es pot interposar en el nostre camí per salvar la nostra democràcia. Això inclou l'ambició personal. Per això he decidit que la millor manera és passar el relleu a una nova generació. És el millor per unir la nostra nació.

Hi ha un temps i un lloc per als llargs anys d'experiència de vida pública, però també hi ha un temps i un lloc per a veus noves, veus fresques, sí, veus més joves. I aquest moment i lloc és ara."

Biden ha tingut paraules d'agraïment i reconeixement per la vicepresidenta Kamala Harris:

"Té experiència, és dura, és capaç. Ha estat una companya increïble per a mi i una líder per al nostre país. Ara, la tria depèn de vosaltres, el poble americà."

El president nord-americà no ha fet cap al·lusió a la seva salut.


Trump acusa Kamala de voler "executar" nadons

Donald Trump, per la seva banda, ha fet gala de la seva retòrica habitual per carregar contra Kamala Harris i l'ha acusat d'estar a favor de "l'execució" de nadons:

"Vol que es facin avortaments als vuit i nou mesos d'embaràs. Accepta, fins al naixement i, fins i tot, després de néixer, l'execució de nadons."

Trump ha fet aquestes consideracions durant un acte a Carolina del Nord.

El relleu de Biden per Harris ha portat el magnat republicà, de 78 anys, a parlar amb un discurs molt agressiu per intentar frenar l'impuls que la vicepresidenta demòcrata ha donat a la campanya.

Trump ha assegurat que Harris seria "l'extremista de l'extrema esquerra radical que hagi ocupat mai la Casa Blanca".

Harris, millor que Biden

Les enquestes apunten un millor posicionament de Kamala Harris en la intenció de vot. Segons un sondeig fet per l'agència de notícies Reuters, la vicepresidenta està dos punts per davant de Donald Trump. L'enquesta es va fer dilluns i dimarts d'aquesta setmana, després de la convenció del Partit Republicà en què l'adhesió a Trump va ser absoluta.

ARXIVAT A:
Estats UnitsJoe Biden
Anar al contingut