Joe Biden en primer pla, en una compareixença, amb Kamal Harris darrere seu
Biden es manté ferm en la cursa a la Casa Blanca, malgrat les veus del partit que li demanen que deixi pas a un altre candidat, com la vicepresidenta Kamala Harris, la més ben posicionada (Reuters/Nathan Howard)

Biden resisteix la pressió i diu que tornarà a la campanya la setmana vinent

El candidat demòcrata, aïllat amb covid, no sucumbeix a les pressions creixents des de dins del seu partit i diu que té "ganes de tornar a la campanya"

RedaccióActualitzat

Biden té "ganes de tornar a la campanya" i assegura que la setmana que ve reprendrà els actes electorals, que ha suspès temporalment per recuperar-se de la covid. D'aquesta manera, el president dels Estats Units fa cas omís de les pressions que ha rebut des de dins del seu mateix partit perquè abandoni la cursa per la Casa Blanca, arran dels diversos lapsus que ha tingut en campanya i la seva pobra actuació al debat electoral amb Trump.

Des de la segona residència que té a Delaware, on està aïllat, Biden fa callar els rumors que apunten que s'hauria començat a plantejar una retirada, després que ell mateix admetés que ho faria si li diagnostiquessin un problema de salut greu. També manté el pols amb els 38 càrrecs electes --34 congressistes i 4 senadors-- que li han demanat un pas al costat, als que s'hi han afegit figures del partit com l'expresident Barack Obama i l'expresidenta de la Cambra de Representants Nancy Pelosi.

En aquest sentit, el seu portaveu de campanya, Kevin Muñoz, va enviar aquest divendres un missatge als mitjans en què carregava contra les "fonts anònimes" que han filtrat els dubtes dins del Partit Demòcrata sobre la capacitat de Biden de guanyar les eleccions. Muñoz també ha recordat que la setmana vinent el tàndem Biden-Harris té una vintena d'actes amb la premsa i ha assegurat que "el president Biden té ganes de tornar a la campanya tan aviat com pugui".
 

Biden carrega amb fermesa contra el discurs de Trump

Biden també ha fet sentir la seva veu a través de la xarxa social X, on ha rebatut el discurs de Donald Trump a la Convenció Nacional Republicana, aquest dijous. En la primera d'una sèrie de piulades, el president nord-americà ha dit que "atrapat a casa amb covid" ha tingut la "desgràcia" de poder veure el discurs de Donald Trump. "De què dimonis parlava?", reblava Biden:

En el fil de piulades, Biden ha rebatut una per una diverses afirmacions i declaracions d'intencions del seu oponent a la Casa Blanca. El candidat demòcrata s'ha referit a la presidència de Trump per assegurar que, al contrari del que va dir dijous, el candidat republicà farà retallades a la seguretat social i al pla d'assegurança mèdica pública Medicare, apujarà els impostos a la classe mitjana, empitjorarà el deute i la inflació i posarà els immigrants "en camps de detenció massius", entre altres qüestions.

 

Augmenta la pressió dins del partit

El missatge convençut i determinat de Biden coincideix amb el dia en què més càrrecs electes del seu partit, tretze, li han demanat que "passi el relleu" a un altre candidat.

Malgrat la postura ferma de Biden, els sondejos en contra debiliten la seva posició dins del partit un mes abans de la Convenció Nacional Demòcrata, en què es ratificarà el candidat que s'haurà d'enfrontar a Trump a les urnes el 5 de novembre.

Una de les veus amb més ascendència que s'ha pronunciat en contra de mantenir la candidatura de Biden és la de Nancy Pelosi. L'expresidenta del Congrés hauria dit a altres membres del partit que, si Biden es retira, optaria per un procés de nominació obert en comptes de nomenar automàticament la vicepresidenta Kamala Harris com a candidata demòcrata a la Casa Blanca.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Joe BidenEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut