Biden en un míting després del debat
Biden en un míting després del debat (Reuters)

Biden reapareix decidit a seguir després del fracàs en el debat amb Trump: "Vull guanyar"

Biden vol donar una imatge més enèrgica després de les especulacions que ha generat en el Partit Demòcrata pel fet que es desorientés, no acabés les frases o confongués temes en el cara a cara electoral

RedaccióActualitzat

Després del debat contra Donald Trump, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha quedat molt qüestionat i ha fet créixer les veus dins del mateix Partit Demòcrata que apunten la necessitat de buscar un candidat alternatiu. Però sembla que l'actual president no tira la tovallola: Biden ha reaparegut aquest divendres en un míting electoral on ha deixat clar que no pensa abandonar la cursa per la Casa Blanca.

El president dels Estats Units, de 81 anys, ha assegurat que està plenament capacitat per tornar-se a presentar a les eleccions del novembre i que el seu objectiu és guanyar-les.

"Estic a Carolina del Nord per una raó, perquè tinc la intenció de guanyar en aquest estat al novembre. Si guanyem aquí, guanyem les eleccions."

Un acte pensat per rentar la mala imatge donada en el debat. Un míting organitzat pels seus seguidors incondicionals a Carolina del Nord, en què ha aparegut enèrgic, i amb la seva dona, Jill, lluint un vestit estampat amb la paraula "vota".

Biden ha aparegut amb la seva dona amb un vestit on deia 'vota'
Biden ha aparegut amb la seva dona amb un vestit on hi deia "vota" (Reuters)

"Sé fer aquesta feina"

"Sé que no soc un home jove", ha reconegut Biden. "No camino tan fàcilment com abans. No parlo tan fàcilment com abans, no debato tan bé com abans, però sé el que sé: sé com dir la veritat, sé com diferenciar el bé del mal, i sé com fer aquesta feina", ha dit.

I ha afegit: "Sé el que saben milions de nord-americans: quan et toquen, et tornes a aixecar".

Biden s'ha mostrat, a més, convençut que pot guanyar les eleccions: "No hi tornaria a concórrer si no cregués amb tot el meu cor i ànima que puc fer aquesta feina."


Alarmes al Partit Demòcrata

El portaveu de campanya de Biden, Seth Schuster, ha hagut de foragitar especulacions sobre una hipotètica dimissió de Biden compareixent públicament: "No hi ha cap fonament per dir que Biden abandonarà aquesta cursa. No tenim cap indici que els votants hagin expressat aquest desig." 

Malgrat les especulacions, de portes enfora hi ha suport sense fissures al mandatari. En la convenció demòcrata de mitjans d'agost, Biden ha de ser nominat oficialment com a candidat a la Casa Blanca.

Només hi hauria possibilitat de canvi de candidat si ell accepta marxar o si la majoria de delegats li retiren el suport. Però seria una convenció inèdita, que debilitaria la imatge del partit. I és que mai un presidenciable ha renunciat faltant quatre mesos per les eleccions.

Tot això, malgrat que fins i tot el màxim responsable de campanya de Biden, Mitch Landrieu, ha reconegut un mal paper del seu candidat al debat.

"Crec que (Biden) va tenir un nit difícil, d'això no n'hi ha cap dubte. És possible que hagi perdut en estil, però l'ha guanyat en el terreny dels fets i en l'àmbit de la decència."

L'equip de campanya de Biden ha insistit que el president estava malalt, que tenia grip, però que va decidir presentar-se al debat igualment.

Davant la falta de claredat d'idees de Biden, que es mostrés desorientat, que deixés frases inacabades... els assessors del president han reconegut que, tot i que el rendiment del president ha quedat "lluny de l'esperat", seguirà fins al final amb la seva candidatura a la reelecció.

Tan ferm s'ha mostrat que, fins i tot, han assegurat que Biden té intenció de sotmetre's a un segon debat després de l'estiu.

Biden ha rebut el suport dels seguidors demòcrates en el míting (Reuters)

Suport d'Obama i Clinton

De fet, han recordat que el predecessor demòcrata de Biden, Barack Obama, es va refer d'un mal primer debat durant el procés de reelecció i va guanyar les eleccions contra Mitt Romney el novembre del 2012.   

El mateix Obama s'ha pronunciat sobre el debat i ha mostrat el seu suport a Biden des de la xarxa X: "Les nits de debat són dolentes. Creieu-me, ho sé. Aquestes eleccions són entre algú que ha lluitat per la gent corrent tota la vida i algú que només es preocupa per ell mateix." 

També l'excandidata presidencial demòcrata Hillary Clinton ha mostrat el seu suport públic a l'actual aspirant del seu partit.

"L'elecció segueix sent senzilla. Es tracta d'escollir entre qui es preocupa per vostè i algú que només ho fa per si mateix. Votaré per Biden"

 

ARXIVAT A:
Trump Joe BidenEleccions Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut