Biden confon Egipte amb Mèxic quan es defensava de les acusacions de falta de memòria

Aquesta setmana, el president dels Estats Units ha tingut diversos lapsus durant compareixences públiques

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha tornat a alimentar els dubtes sobre si el seu estat de salut és l'òptim per encarar un nou mandat, al qual aspira.

Ha estat, paradoxalment, el mateix dia que ha rebut una bona notícia: el fiscal especial que l'investigava per tenir i divulgar uns documents classificats quan era vicepresident ha anunciat que no presentarà càrrecs contra ell.

Durant el seu mandat, Biden ha tingut diversos lapsus de memòria (Reuters/Kevin Lamarque)

En l'informe que ha presentat, però, el mateix fiscal --anomenat Robert Hur-- explica que, quan va interrogar-lo, Biden va mostrar "una memòria significativament limitada".

Aquesta matinada, Biden ha comparegut per carregar contra l'informe... i ha confós Egipte amb Mèxic.

"Tinc la memòria bé", ha assegurat, abans de defensar la seva gestió: "Ningú comptava que podria aprovar cap de les coses que he tirat endavant. Com ha estat, això? Potser és que m'he oblidat del que anava passant", ha afegit.

Biden s'ha mostrat disgustat per alguna pregunta del fiscal especial Robert Hur (Reuters/Kevin Lamarque)

També s'ha mostrat indignat pel fet que Hur li preguntés si recordava quan va morir el seu fill. "Francament, quan m'ho van preguntar vaig pensar que no s'hi havia de ficar", ha comentat.

En la mateixa compareixença a la Casa Blanca, però, quan ha defensat que va aconseguir que el president egipci, Abdel Fattah al-Sisi, obrís el pas de Rafah per fer entrar ajuda humanitària a Gaza, ha dit el següent:  

"Com sabeu, inicialment el president de Mèxic, Sisi, no volia obrir el pas per permetre l'entrada d'ajuda humanitària. Vaig parlar amb ell i el vaig convèncer d'obrir el pas."

Es dona la circumstància que, el dia abans, dimecres, Biden ja va tenir un altre lapsus de memòria. Referint-se a una conversa que va tenir el 2021 amb Angela Merkel, va dir que havia parlat amb Helmut Kohl, també canceller alemany, però que va morir el 2017.

Aquesta mateixa setmana també ha dit que en la primera cimera del G7 a la qual va assistir com a president va parlar amb François Mitterrand, president de França mort el 1996, en comptes de recordar que va parlar amb Emmanuel Macron.

Durant el seu mandat, Biden ha tingut diversos lapsus de memòria (Reuters/Kevin Lamarque)

Biden, de 81 anys, és la persona de més edat que ha exercit el càrrec de president dels Estats Units. Si el 5 de novembre guanya les eleccions a Donald Trump acabaria el mandat amb 86 anys.

Els lapsus de memòria s'han convertit en una constant durant el seu mandat. Al novembre, per exemple, va confondre Taylor Swift i Britney Spears.

Un dels que més va cridar l'atenció va passar el setembre del 2022 quan, durant un acte a la Casa Blanca, va demanar si no hi era una congressista, Jackie Walorski, que havia mort a l'agost en un accident de trànsit.
 

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsJoe Biden
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut