El president nord-americà anuncia una investigació minuciosa i exhaustiva sobre l'atemptat (Reuters/Nathan Howard)

Biden: "Aquest atemptat és contrari a tot el que defensem"

El president nord-americà demana "unió a la nació" i que s'evitin les especulacions sobre els motius que podria tenir l'autor de l'atac contra Donald Trump
Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha adreçat un missatge en directe al país poques hores després de l'atemptat contra el seu oponent republicà, Donald Trump. Ha assegurat que aquest atemptat "és contrari a tot el que defensem" i ha demanat als nord-americans que ara es mantinguin "units com a nació" evitin fer especulacions sobre les motivacions de l'autor, Thomas Matthew Crooks, i sobre les seves filiacions polítiques.

Biden ha definit l'atac com "un intent de magnicidi" i ha promès revisar les mesures de seguretat de Donald Trump i de la Convenció Republicana que comença aquest dilluns. 

En una breu declaració a la premsa, Biden ha dit que encara no es coneixen els motius que van impulsar Crooks a disparar contra Trump a l'acte dels republicans:

"No tenim cap informació sobre els motius de l'atac, tot i que sabem qui és l'autor. Demano a tothom, sisplau: no feu suposicions sobre els seus motius o les seves filiacions. Deixeu que l'FBI i les altres agències facin la seva feina. He ordenat que aquesta investigació sigui curosa i ràpida. I que els investigadors disposin de tots els recursos que necessitin." 

La d'aquest diumenge és la segona compareixença pública de Biden després de l'atemptat. Només poques hores després que Thomas Matthew Crooks disparés diversos trets en el míting de Trump a Pensilvània, l'actual president dels Estats Units va fer un breu discurs televisat on va condemnar la violència política i ja va fer apel·lar a la unitat nacional. 

El president Joe Biden i la campanya dels demòcrates per a les eleccions del novembre es troben des de fa setmanes en un punt crític per les reiterades equivocacions i relliscades del candidat. Des de dissabte, a més, s'enfronten a un moment especialment delicat després de l'intent d'assassinat del candidat republicà. 

Tot i que diverses veus han demanat un canvi de candidat a les files demòcrates, Biden insistia fa només uns dies que continuarà a la cursa electoral per a la Casa Blanca i que només abandonarà "si baixa Déu totpoderós" i l'hi demana.

Dissabte a la nit, després del tiroteig, Biden va contactar amb Trump i van mantenir una "breu i respectuosa" conversa telefònica.

Joe Biden, que era a l'estat de Delaware quan hi va haver el tiroteig, va tornar precipitadament a la Casa Blanca per rebre informació actualitzada dels serveis de seguretat nacional. El president dels Estats Units, que tenia previst viatjar dilluns al matí a Texas, ha posposat el seu viatge, segons ha confirmat la Casa Blanca. 
 

Joe Biden puja a l'Air Force One per tornar cap a Washington després de l'atemptat que ha ferit Donald Trump (Reuters/Tom Brenner)

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units Trump Joe Biden Eleccions Estats Units 2024
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut