El terme despectiu i criticat apareix dues vegades a la cançó "Heated" (Europa Press)

Beyoncé tornarà a gravar una cançó del seu últim disc per eliminar una paraula ofensiva

Una de les cançons, coescrita per l'estrella canadenca Drake, inclou "spaz", un terme utilitzat en persones amb paràlisi cerebral
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

Inspirada en la música disco i el house dels anys 80 i 90, Beyonce ha publicat "Renaissance", un esperat disc amb 16 cançons. Un dels temes ha aixecat polèmica per l'ús d'una paraula ofensiva per a les persones amb discapacitat.

El terme és "spaz", una paraula que en l'anglès col·loquial fa referència a "embogiment" però que, realment, s'utilitza per a designar els espasmes que té una persona amb paràlisi cerebral.

El terme despectiu surt dues vegades en la cançó "Heated", coescrita pel cantant canadenc Drake.


L'equip de Beyoncé ha assegurat a la cadena britànica BBC que tornarà a gravar la cançó però sense el terme. Asseguren que no hi havia intenció de fer mal.

Segon cop en dues setmanes

La crítica arriba només un parell de setmanes després que l'estrella del pop dels Estats Units Lizzo es disculpés per fer servir la mateixa paraula en la seva cançó "Grrrls".


L'artista Hannah Diviney, escriptora amb discapacitat i defensora dels drets de les dones, ha criticat l'ús del terme per Beyoncé just després de la polèmica amb Lizzo: "És com una bufetada".


L'organització Disability Scope ha demanat a Beyoncé que torni a gravar la cançó, ometent l'insult.

"Les paraules importen perquè reforcen les actituds negatives a què les persones discapacitades s'enfronten cada dia", diu el director de mitjans de comunicació de l'organització Warren Kirwan.

"Beyoncé ha estat durant molt de temps una defensora de la inclusivitat i la igualtat, així que l'animem a eliminar aquest concepte ofensiu."

Malgrat la controvèrsia, s'espera que el setè àlbum de l'estudi de Beyoncé, "Renaissance", encapçali les llistes de tot el món.

 

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut