ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Basha Changue (CUP) diu que no avalaran Colau per fer "el mateix que els últims 8 anys"

La candidata de la CUP a les municipals per Barcelona reivindica el decreixement del turisme i confia a recuperar la representació a l'Ajuntament

Irene Vaqué ReigActualitzat

Tornar a obtenir representació a l'Ajuntament de Barcelona és la prioritat de la cap de llista de la CUP a les eleccions municipals del 28M a Barcelona, Basha Changue. En una entrevista a "Els matins" de TV3, l'alcaldable cupaire ha considerat que el fet que les enquestes no els siguin favorables els pot donar l'empenta que necessiten. "Pot fer pensar a la gent en la necessitat d'optar per l'única candidatura netament d'esquerres i independentista", ha afirmat.

Sobre si, en cas de ser decisius, la CUP avalarà una eventual reelecció d'Ada Colau com a alcaldessa, ha respost que intentaran frenar el "viratge evident a la dreta" del consistori:

"Per fer què? El mateix que els últims 8 anys? Això s'allunya de les propostes netament d'esquerres. Tot el que sigui desplegar el nostre model de ciutat, que posa al centre les veïnes, serà un bon punt d'inici per a les converses."

L'exregidora de Moià ha defensat el decreixement del turisme a la capital catalana, amb un pla per apostar per altres sectors, entre els quals ha citat l'agricultura i la ramaderia i la indústria no contaminant, com el reciclatge de metalls o el transport col·lectiu sostenible.

També s'ha mostrat a favor d'expropiar els pisos turístics sense llicència. "No hi pot haver habitatges amb un ús lucratiu mentre hi hagi aquesta necessitat d'habitatge per viure. I hem de fer servir totes les eines legals, inclosa l'expropiació de pisos sense llicència, que, segons la llei, es pot fer", ha manifestat. A més, ha exigit mesures per evitar la gentrificació als espais on hi ha superilles i ha assegurat que rebutjaran el desallotjament de La Ruïna i El Kubo, els immobles ocupats a la Bonanova.

 

ARXIVAT A:
CUPEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut