Bargalló afirma que els 300.000 ordinadors de secundària arribaran "abans de Nadal"
Un alumne seguint una classe online

Bargalló afirma que els 300.000 ordinadors de secundària arribaran "abans de Nadal"

Educació començarà a repartir aquest dimecres 15.000 rúters mòbils i 23.000 ordinadors per als docents

RedaccióActualitzat

Els 300.000 ordinadors que Educació va prometre al juliol per als alumnes de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i formació professional es repartiran "a mitjans de novembre i tots hauran arribat abans de Nadal". És el que ha anunciat el conseller Josep Bargalló en una compareixença al Parlament.

"Tindrem la gran majoria d'aquestes compres abans de mitjans de desembre. Hem seguit tots els tràmits necessaris, els hem fet al més ràpid possible, sense sortir de la normativa."

Els instituts han començat les classes online sense aquest material informàtic i enmig de crítiques per aquesta mancança i per la falta d'instruccions clares, com es recull en el següent vídeo.

 

 

Per ajudar que tothom pugui fer classes telemàtiques, Educació començarà a repartir aquest dimarts 15.000 rúters sense fil amb wifi mòbil (MiFi) per als alumnes de l'educació postobligatòria, etapa en què l'ensenyament ha de ser híbrid "fins a finals d'anys com a mínim". Aquest dimarts ja n'han enviat 1.183 a 37 centres.

També a partir de dimecres es començaran a repartir els primers 23.000 ordinadors per a docents, dels 85.000 promesos.

 

Bargalló i els altres grups han felicitat la comunitat educativa per l'inici de curs (Europa Press/Parlament)

 

En la comissió, els grups parlamentaris de l'oposició han retret al govern falta de previsió i han demanat que es contracti més professorat per reduir les ràtios. Els grups han denunciat que la conselleria "s'ha limitat a reduir les sobreràtios", que són un problema "especialment greu a secundària".

Mascaretes per a alumnes sords

Josep Bargalló també ha anunciat que a partir de la setmana que ve o d'aquí quinze dies les escoles i instituts rebran una "primera remesa de 8.000 mascaretes" per a l'alumnat sord, que s'han contractat i començat a fabricar un cop homologades.

El conseller ha explicat que, durant aquest inici de curs, cada docent ha rebut "8 mascaretes reutilitzables, que està certificat que poden rentar-se 20 vegades" i cada centre, "un pack de 8 unitats de mascaretes higièniques per a cada professional del centre més un 10% per cobrir les substitucions".


Indicacions sobre la ventilació de les aules

El conseller ha explicat que aquesta setmana es donaran a conèixer mesures genèriques de ventilació de les aules, que "s'han d'aplicar buscant l'equilibri amb el confort tèrmic i acústic". També hi haurà mesures específiques perquè dependran "de cada centre i de la seva ubicació".

Davant del paper que juguen els aerosols en la transmissió del coronavirus, Bargalló ha recordat les recomanacions d'institucions com el CSIC o Harvard que a les aules "hi hagi un flux d'aire continu entre la porta i la finestra" i que es ventilin entre 10 i 15 minuts cada hora lectiva i també abans i després de la jornada.

 

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut