En les temporades alta i mitjana s'ha de respectar la zona dels banyistes, delimitada amb boies
En les temporades alta i mitjana s'ha de respectar la zona dels banyistes, delimitada amb boies
Barcelona

Barcelona permet fer surf o windsurf amb mala mar sota responsabilitat personal

És una antiga reivindicació dels surfistes, que reclamaven que la Guàrdia Urbana no els obligués a sortir de l'aigua quan hi ha onatge fort

RedaccióActualitzat

Els practicants de surt, windsurf i pàdel surf podran gaudir d'aquests esports a les platges de Barcelona quan hi hagi mar moguda o mala mar.

Un decret de l'Ajuntament de Barcelona permet la pràctica d'aquestes activitats aquàtiques fins i tot quan s'hagin activat les prealertes i alertes del Pla Bàsic d'Emergència Municipal (PAEM). Això sí, en aquests casos serà l'esportista qui assumirà la responsabilitat de practicar els esports en aquestes circumstàncies.

Malgrat això, el decret precisa que les forces i cossos de seguretat podran prohibir expressament la pràctica d'aquests esports nàutics si consideren que hi ha risc greu per a la seguretat de les persones.

En cap cas es podrà sortir a fer surf, windsurf o pàdel surf si està activada la fase d'emergència del PAEM.

A més, el consistori recomana que les persones que practiquin aquests esports nàutics tinguin llicència federativa i assegurança.

En cap cas es podrà sortir a fer surf, windsurf o pàdel surf si està activada la fase d'Emergència del PAEM
En cap cas es podrà sortir a fer surf, windsurf o pàdel surf si està activada la fase d'emergència del PAEM (Laura Almar)

El decret que regula i ordena els usos esportius dels cinc quilòmetres del front litoral barceloní s'ha aprovat aquesta setmana. Estableix diferents requisits i limitacions per dur a terme les activitats i usos esportius en funció del període de l'any i diferencia tres temporades: alta, mitjana i baixa.

En temporada alta i mitjana, quan s'hagi delimitat amb boies una zona exclusiva per als banyistes, la pràctica d'aquests esports haurà de ser fora de la zona de bany.

 

ARXIVAT A:
TurismeAjuntament de Barcelona
Anar al contingut