Un cinema històric on es projectaven pel·lícules des dels 60 (Flickr)

Barcelona perd un cinema històric: el Comedia tanca les portes aquest diumenge

El cinema, que abans havia estat un teatre, té cinc sales i s'hi han projectat pel·lícules des dels anys 60

RedaccióActualitzat

El Yelmo Cines Comedia, situat al passeig de Gràcia amb la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, tancarà les seves portes aquest diumenge 14 de gener.

Ubicat al número 13 del passeig de Gràcia, l'edifici havia estat una residència particular fins al 1934. Llavors es va adaptar com a teatre, amb el nom Teatro de la Comedia i als anys seixanta es va transformar en cinema, amb el nom Cine Comedia.

Es tracta d'un cinema històric, amb cinc sales. En la primera sessió es va projectar el film mexicà "Un grito en la noche."

Durant dècades va ser una de les principals sales de la capital catalana, tot i que els darrers anys havia baixat molt l'assistència de públic i les sales no estaven en les millors condicions.

El crític de cinema Pere Vall ha lamentat el tancament de la sala:


De fet, al web ja no es poden comprar entrades.


Què diuen els propietaris del local

Els propietaris de l'immoble que acull el cinema llogaran el local a l'activitat que ofereixi "més valor afegit" a Barcelona. Així ho han anunciat en un comunicat, després que el grup Yelmo hagi confirmat que deixa d'operar les sales del Comedia el 14 de gener, quan expira el contracte d'explotació.

També han assegurat que ja treballen per "identificar i estudiar opcions de diferents grups interessats a operar l'espai."
 

La compra de Yelmo

El 2017, Yelmo va comprar el Comedia per 900.000 euros perquè la situació financera del cinema va derivar en la presentació d'un concurs de creditors.

El juliol del 2023, Yelmo ja va tancar els cinemes Icària de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut