Teatre El Molino (Foto: Arxiu)
El teatre "El Molino" obrirà aquesta tardor després d'una exhaustiva remodelació.
Barcelona

Barcelona perd sales de cinema però obre nous teatres

Menys espectadors al cinema i, com a conseqüència, crisi a les petites sales. Segons dades de la conselleria de Cultura, algunes sales han tancat, d'altres han optat per adaptar els espais i oferir altres propostes creatives com, sobretot, funcions teatrals.

Actualitzat
Barcelona va tancar el 29 de juliol el cinema Rex, una de les poques sales amb pantalla única que quedaven al centre de la capital catalana. El nombre d'espectadors que acudeixen a les sales ha disminuït i aquest declivi es tradueix en el tancament de sales de cinema amb poc aforament. La xifra d'espectadors registrada durant el 2009 és similar als espectadors que accedien a les sales de cinema fa dotze anys.

La crisi de les sales amb una única pantalla ha provocat el sorgiment de cinemes multisales dotats amb les últimes tecnologies com per exemple els cines Girona, que van obrir al març apostant pel cinema digital i en tres dimensions.

Altres cinemes, com l'Alexandra, opten per altres vies. En aquest cas, s'ha optat per programar, a banda de pel·lícules, obres de teatre. El Teatre Coliseum ha anat una mica més enllà i ha substituït el cinema pel teatre i els concerts.

L'estancament del nombre de sales de cinema contrasta, però, amb la recent obertura de teatres. És el cas de l'Antic Teatre, prop del Palau de la Música, que va obrir les portes per tercera vegada aquest mes de gener. Aquest teatre va ser fundat el 1879 amb el nom de Círculo Barcelonés de Obreros de San José.

A principis de març es va reobrir a l'avinguda Diagonal el Teatre Akadèmia, un espai amb capacitat per a 110 espectadors que completarà la programació amb cursos, tallers i conferències.

El caràcter independent d'aquestes sales contrasta amb la programació que omplirà el teatre Artèria Paral·lel. Gestionat per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), l'Artèria Paral·lel va alçar el teló a mitjans de juny amb la "bailaora" Cristina Hoyos, però la inauguració oficial no serà fins al setembre i anirà a càrrec de la companyia Dagoll Dagom, amb l'espectacle "La nit de Sant Joan". A banda dels espectacles, el local també podrà acollir sopars espectacle, circ i dansa.

A aquesta sala s'hi sumarà l'emblemàtic teatre El Molino, que obrirà aquesta tardor després d'una exhaustiva remodelació.
Anar al contingut