Una estora amb els colors de l'arc de Sant Martí i el missatge "LGTBI-fòbia, no ets benvinguda"
Una estora amb els colors de l'arc de Sant Martí i el missatge "LGTBI-fòbia, no ets benvinguda"

Barcelona obrirà un centre de noves masculinitats per prevenir l'LGTBI-fòbia

L'objectiu és difondre, amb una perspectiva oberta i plural, models que s'allunyin dels estereotips i reivindicar la diversitat sexual i de gènere

Actualitzat

Barcelona tindrà un centre de noves masculinitats a partir de l'octubre. L'Ajuntament ho ha anunciat avui, com a mesura contra l'augment preocupant d'agressions LGTBI-fòbiques d'aquests últims mesos. Els carrers ja s'han omplert, en diverses ocasions, de protestes que clamen contra la violència LGTBI-fòbica i que demanen que les institucions emprenguin accions. El detonant va ser l'assassinat del jove Samuel Luiz a la Corunya.

El centre s'inaugurarà a l'octubre i serà un espai de formació amb una perspectiva "oberta i plural", des d'on es difondran models que s'allunyin dels estereotips. És una de les actuacions previstes per prevenir les actituds masclistes que atemptin contra la diversitat sexual i de gènere.

"LGTBI-fòbia, no ets benvinguda"

Entre aquestes iniciatives també hi ha una nova campanya per deixar clar que l'LGTBIQ+-fòbia "no és benvinguda". Concretament, aquest missatge es pot veure des d'aquest dilluns en catifes amb els colors de l'arc de Sant Martí col·locades a les entrades d'edificis municipals, com el mateix consistori, i als accessos al transport públic.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que veu amb molta preocupació com avancen els discursos d'odi a Barcelona i arreu del país.

Colau també ha afegit que els discursos d'odi i les agressions masclistes i homòfobes estan molt vinculades a un model patriarcal que genera molta discriminació i moltes agressions.


Catalunya, "zona de llibertat"

El Parlament ja va declarar Catalunya, al juny, "zona de llibertat" per a les persones LGTBIQ+. La resolució aprovada denuncia totes les formes de violència o discriminació per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Al març, el Parlament Europeu va aprovar una resolució que també estableix la Unió Europea com a "zona de llibertat" per a les persones del col·lectiu.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Homofòbia
Anar al contingut