Una persona en una piscina nedant en estil papallona

Barcelona manté per ara el programa Ja Nedo! després de les crítiques per reduir-lo

Centres educatius i entitats havien relacionat la reducció amb la celebració de la Copa Amèrica i havien reclamat a l'Ajuntament que es mantingués com estava

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha fet marxa enrere i no eliminarà el programa Ja Nedo! de classes de natació en horari lectiu per a tots els alumnes de sisè de primària, com havia anunciat a finals de juny que faria.

La rectificació l'ha fet aquest dijous, i arriba després que alguns centres educatius i entitats denunciessin la supressió d'aquest programa i la relacionessin amb la celebració de la Copa Amèrica de vela a la ciutat.

El programa Ja Nedo! s'oferia per als alumnes de 1r de primària, però després de la pandèmia es va ampliar per als de sisè per assegurar-se que tothom acaba el cicle educatiu sabent nedar.


Una solució per als que encara no saben nedar

Aquest dijous diverses entitats van denunciar a les xarxes socials que l'Ajuntament havia decidit eliminar aquesta ampliació i tornar al format anterior, només per als de primer.

En un primer moment fonts del govern municipal van confirmar la supressió del programa per al curs que ve per als alumnes de sisè i van assegurar que es buscaria una solució per als alumnes del cicle que encara no haguessin après a nedar.

Però poca estona després van rectificar, i van anunciar que mantindria el programa per als de sisè mentre no es concretés aquesta solució, que encara no està elaborada.

Abans i després del canvi de parer van dir i insistir que no hi havia hagut cap reducció del pressupost en el pla educatiu Escola Esport Ciutat, en que està emmarcat el programa Ja Nedo!


"Places il·limitades per fer vela"

La reducció del programa l'han denunciat entitats com la plataforma No a la Copa Amèrica 2024, afirmant que el motiu era precisament la celebració de la Copa Amèrica i que, en canvi, l'Ajuntament oferiria "places il·limitades per fer vela":


Saber nedar, "un aprenentatge necessari"

Segons aquesta plataforma, i a diferència de les classes de vela, el programa Ja Nedo! és una "eina d'igualtat social" perquè "aprendre a nedar no és cap privilegi" sinó "un aprenentatge necessari".

Per això tant la plataforma com diversos centres escolars havien exigit el manteniment del programa tal com estava abans de la reducció, cosa que l'Ajuntament finalment ha fet.

També havien denunciat tant la mateixa celebració de la Copa Amèrica com l'aposta per promocionar aquest esdeveniment esportiu d'elit en l'àmbit escolar.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut