Jaume Collboni amb les representants de la Unesco d'on Miquel Iceta és ambaixador per Espanya (3cat)

Barcelona acollirà el Fòrum Mundial contra el Racisme i les Discriminacions al desembre

La tercera edició del certamen de la Unesco es farà del 9 a l'11 de desembre, amb convidats de 194 països, entre governs, ONGs, entitats i personalitats socials de la cultura i de l'esport
TEMA:
Racisme

Barcelona acollirà el Fòrum Global contra el Racisme i les Discriminacions de la Unesco, que es farà entre el 9 i l'11 de desembre d'aquest any. L'alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, ho ha anunciat aquest dijous a la tarda des de la seu de la Unesco a París.

La Unesco ha triat Barcelona --després de París, Mèxic i Sao Paulo-- per a la quarta edició d'aquesta trobada internacional on es conviden representants de 194 països del món, amb l'objectiu de posar la lluita contra el racisme a l'avantguarda de les agendes internacionals i assolir compromisos concrets dels representants d'alt nivell dels estats.

L'esdeveniment reunirà al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) unes 3.000 persones, líders, activistes i persones expertes de tot el món, amb el propòsit d'unir esforços i definir estratègies efectives per combatre el racisme i les discriminacions que persisteixen a les nostres societats arreu del món.

Collboni ha posat en valor l'experiència de Barcelona en l'organització de grans esdeveniments internacionals, i la tradició d'un "teixit social cultural, activista, molt compromès en la lluita contra el racisme i les discriminacions". Uns arguments que ha dit Gabriela Ramos, subdirectora general de la Unesco, que aporten credibilitat a Barcelona per ser escollida com a seu.

La delegació de Barcelona amb Jaume Collboni a la seu de la Unesco a París davant del mural de Joan Miró (3Cat)

En diversos debats tallers i activitats, el Fòrum vol posar en comú experiències i coneixements que es puguin aplicar a altres ciutats i països, amb la voluntat, ha dit Collboni, de deixar un llegat.

"Voldríem deixar el llegat de crear una autèntica aliança contra el racisme i les discriminacions de gènere, dels col·lectius LGTBI, etc., i una estratègia marcada i instruments,  pràctiques, i idees que es puguin aplicar a altres ciutats i països, que es puguin estendre a través de les xarxes socials i les ONGs."

Per l'alcalde, el Fòrum ha de servir d'altaveu per fer una crida a l'acció a la comunitat internacional, no només a ciutats i governs, sinó a entitats i particulars.

"La nostra ciutat té la capacitat de ser punt de trobada, de proposta i de debat, però també de projecció internacional per fer una crida a l'acció (...) per una societat igualitària i sense discriminacions."

Una crida sobretot dirigida als joves, que, ha dit són els més vulnerables als missatges d'odi que s'estenen a través de les xarxes socials i als discursos de certes formacions polítiques. 

Per això, ha dit que s'estan establint contactes amb personalitats del món de la cultura, l'esport i d'altres àmbits que per la seva influència els puguin fer arribar el missatge. "Ara mateix hi ha bons exemples de persones molt influents en el món, perquè pensem a escala global i internacional. Els convidarem perquè s'uneixin a nosaltres per alçar la veu contra el racisme i la discriminació", ha dit.

L'alcalde també ha destacat que l'aposta de la Unesco per Barcelona va encara més enllà: el 2025 la ciutat acollirà la tercera Mondiacult, la gran conferència global de la Unesco. A més, la ciutat és candidata a ser seu del centre mundial de la Unesco dedicat a l'economia blava.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+ Racisme Jaume Collboni Ajuntament de Barcelona
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut