L'actriu Bárbara Rey, en una imatge de 2018 (Europa Press)

Bárbara Rey podria comparèixer per dir si va rebre diners a canvi de silenci sobre l'emèrit

La comissió d'interior del Senat haurà d'aprovar la compareixença de l'actriu, demanada per un senador de Compromís i que ja ha passat el filtre de la mesa
Redacció Actualitzat
TEMA:
Monarquia

La mesa del Senat ha acceptat una petició perquè l'actriu Maria García García, coneguda amb el nom artístic de Bárbara Rey, comparegui per explicar els suposats cobraments de diner públic a canvi de no revelar els detalls de la seva relació amb Joan Carles de Borbó.

La petició l'ha feta el senador de Compromís Carles Mulet. Ara cal que ho aprovi la comissió d'interior del Senat, que és davant de qui hauria de comparèixer l'actriu.

Aquesta comissió la presideix la senadora socialista María Jesús Castro Mateos i està formada per tres senadors del PSOE i dos del PP. Si hi donen llum verda, la presidenta haurà de decidir la data de la compareixença.

Tradicionalment, les meses del Congrés i del Senat han vetat les peticions sobre el monarca. Aquesta vegada, però, el senador valencià ha aconseguit salvar el primer filtre apuntant que la investigació versa sobre un possible ús incorrecte de fons públics, no pas sobre el rei emèrit.

Mulet havia demanat la compareixença perquè l'actriu aclareixi "les informacions que apunten que va rebre diner públic de fons reservats perquè no fes públiques les seves suposades relacions amb suposats càrrecs de l'Estat".

El senador vol que l'actriu "expliqui la veritat" de les informacions segons les quals hauria cobrat diners per part del CESID i també altres suborns, com la contractació per part del Canal 9, l'antiga televisió valenciana:

"Estem parlant d'una enorme malversació de fons reservats, que per molt matèria de secret d'estat que siguin, no poden estar destinats mai a comprar el silenci de les aventures sexuals del monarca emèrit."

El polític de Compromís denuncia que la comissió d'interior està bloquejada per la "falta d'activitat" de la presidència, que no ha permès les compareixences demanades pels grups.

 

ARXIVAT A:
Monarquia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut