Estació d'esquí de Baqueira-Beret
Estació d'esquí de Baqueira-Beret

Baqueira busca habitatges de lloguer per allotjar els treballadors

L'estació d'esquí pretén acabar amb la dificultat de trobar habitatge de molts dels empleats i fins i tot s'obre a pagar per avançat part del cost dels pisos

Enllaç a altres textos de l'autor

Sofia Cabanes

Corresponsal de Catalunya Ràdio a la Vall d'Aran

Baqueira-Beret fa una crida a propietaris amb disponibilitat d'habitatge a la Vall d'Aran perquè li arrendin directament els seus immobles. Amb aquesta iniciativa, l'estació d'esquí pretén oferir allotjament als seus empleats i pal·liar les dificultats amb què es troben els treballadors per accedir a habitatges assequibles durant la temporada d'esquí.

Aquesta instal·lació s'ofereix com a llogatera als propietaris d'habitatges de la Vall d'Aran, sovint reticents a arrendar a temporers.

L'empresa es faria responsable de desperfectes i assumiria el cost del lloguer. Després, serien els treballadors qui pagarien a l'estació d'esquí per la seva estada.

Baqueira estrena temporada aquest dissabte
Molts treballadors tenen dificultats per trobar habitatge, sobretot durant la temporada d'hivern (Europa Press)

El director comercial de Baqueira-Beret, Xavi Ubeira, afirma que d'aquesta manera pretenen garantir un habitatge digne per als membres de la plantilla.

"Intentem que la gent que té apartaments disponibles no deixin de voler llogar-los a gent que no saben si pagaran. Garantim el pagament de l'apartament i el posem a disposició dels nostres empleats perquè puguin llogar-lo en millors condicions."

Es proposa una durada flexible, ja que els arrendaments poden ser de 5 mesos durant la temporada d'hivern o bé de 12 mesos per a aquells que requereixin allotjament continu.
 

Lloguer amb opció a cofinançament

Pel que fa al preu, l'estació d'esquí estudia assumir part del cost que repercutirà posteriorment als treballadors, per tal que paguin un preu assequible pel lloguer:

"Volem garantir que el treballador tingui un accés a un pis, però assequible. No és el mateix un pis a Baqueira que a Vielha. Depenent de la quantitat d'habitatges que ens posin a disposició, veurem com ho fem. En qualsevol cas, no volem fer negoci."

Caravanes a Baqueira 1500
Autocaravanes estacionades al pàrquing de Baqueira 1.500 (Catalunya Ràdio / Sofia Cabanes)

Els alts preus de lloguer a la Vall fa que molts treballadors passin la temporada vivint en autocaravanes. Amb aquesta mesura, l'estació també vol contribuir a pal·liar aquesta situació.

Actualment, Baqueira-Beret ja ofereix allotjament en hotels als seus treballadors del sector hoteler.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut