La convocatòria "Recuperem el litoral" els emplaçava a protestar de forma festiva i lúdica 

Bany popular al Somorrostro en protesta per la Copa Amèrica malgrat el cordó policial

Les entitats denuncien l'ocupació de la via pública per part de les empreses que patrocinen la Copa Amèrica, i que els veïns s'hagin d'acreditar per accedir a la Barceloneta

RedaccióActualitzat

Més de 300 persones han fet un bany popular aquest dissabte a la platja del Somorrostro com a protesta per la privatització de l'espai públic durant la Copa Amèrica.

Sota el lema "Recuperem el litoral" i convocats per la plataforma No a la Copa Amèrica, els manifestants s'han reunit a les deu del matí amb pancartes, banderoles i inflables amb forma d'orca -- la mascota de la regata de vela --. La convocatòria els emplaçava a protestar de forma festiva i lúdica.

En arribar al Somorrostro, però, s'han trobat un operatiu policial que en un inici els impedia el bany. Han acordonat el litoral i han hissat la bandera vermella, malgrat que les condicions meteorològiques i l'estat de la mar no desaconsellaven el bany. Els cossos de seguretat han justificat el desplegament per garantir la seguretat de banyistes i embarcacions de lleure.

En un inici, un operatiu policial els ha impedit el bany (3Cat)


El portaveu de la plataforma, Albert València, ha denunciat: "Mentre veiem facilitats cap als organitzadors de la Copa Amèrica perquè utilitzin l'espai públic, nosaltres, els veïns, només veiem més policia impedint-nos protestar i gaudir de la platja".  


Mentrestant, els furgons des de terra i les llanxes dels Mossos des de la mar han envoltat la concentració. La protesta ha començat amb accions visuals des de la platja, amb música i jocs, i finalment, alguns manifestants han superat el cordó i han entrat a l'aigua.

La concentració "Recuperem el litoral" s'ha fet molt a prop del Port Olímpic, on s'ha instal·lat el Balcó Gastronòmic, un dels grans reclams de la Copa Amèrica. Tot mentre aquest dissabte comencen les curses de regates que determinaran els quatre equips semifinalistes i el primer equip eliminat.  

Els veïns s'han d'acreditar per accedir a la Barceloneta durant la Copa Amèrica (3Cat)


Des de l'inici de la competició de vela, s'ha fet notar el malestar dels veïns pel que qualifiquen d'"invasió"  dels barris de la Barceloneta i el Gòtic durant la celebració d'aquest macroesdeveniment. Les entitats denuncien l'ocupació de la via pública per part de les empreses que patrocinen la Copa Amèrica, i que els veïns s'hagin d'acreditar per accedir a la Barceloneta.

"Estan fent un dispendi de diners i d'espais públics a una competició que no té res a veure amb la nostra ciutat", ha lamentat València.

Les entitats denuncien l'ocupació de la via pública per part de les empreses (3Cat)
ARXIVAT A:
Copa Amèrica
Anar al contingut