Veïns de Londres mirant la nova obra de Banksy
Veïns de Londres mirant la nova obra de Banksy (EFE)

Banksy reapareix pels carrers de Londres amb una sèrie de grafitis del món animal

L'artista de guerrilla urbana ha reivindicat tres murals diferents amb dos elefants, una cabra de muntanya i uns micos com a protagonistes

Redacció/AgènciesActualitzat

Els grafitis de Banksy tornen a aparèixer pels carrers de Londres. El conegut artista de guerrilla urbana ha sorprès amb tres obres amb motius animals que tenen com a protagonistes una cabra de muntanya, dos elefants i un grup de micos.

Un dels grafitis ha aparegut aquest dimarts al mur d'una casa del carrer Edith Terrace, al barri de Chelsea. Mostra la silueta de dos elefants que treuen el cap per la finestra i que interactuen amb la trompa, com si tinguessin una conversa entre veïns.

 

Només 24 hores abans, apareixia una cabra de muntanya enfilada a una columna estreta d'una paret, amb la mirada posada a terra en un gest d'equilibri. Mentrestant, una càmera de vigilància instal·lada a un escàs metre de la pintada es mira l'escena. L'obra es troba a Kew Green, a l'oest de la ciutat.
 

 

En aquest darrer cas, una càmera de trànsit hauria enxampat l'artista in fraganti fent el mural, segons va informar el Daily Mail. En la imatge, es poden veure dues persones vestides amb roba reflectant, casc i mascareta pujades en una grua al lloc dels fets.

Les primeres interpretacions del simbolisme de l'obra apunten a una crítica a l'especulació, tot i que l'artista ja acostuma a deixar les lectures obertes a la imaginació del seu públic. 

En els comentaris, els usuaris assenyalen que el nombre d'animals de cada mural podria formar part del missatge ocult, amb una cabra el primer dia, dos elefants el segon i tres micos, el tercer.

 

Última aparició des de Glastonbury

Banksy és un artista conegut per la seva àcida crítica política i social i per mantenir un perfil anònim.

Abans d'aquesta sèrie animal, Banksy va fer acte de presència a l'històric festival de Glastonbury, quan l'artista va alçar per sobre de la massa de gent un bot inflable que simulava transportar un grup de persones migrants.

L'acció es va produir durant l'actuació del grup IDLES, quan interpretava "Danny Nedelko", una cançó que denuncia els discursos d'odi cap a les persones migrants.

 

 

ARXIVAT A:
CulturaArt
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut