El rinoceront que sembla enfilar-se al damunt d'un cotxe abandonat és la vuitena creació del "zoo de Londres" (Reuters/Mina Kim)

Banksy afegeix un rinoceront i una peixera de piranyes al seu "zoo de Londres"

L'artista britànic ha pintat vuit grafitis d'animals des del 5 d'agost en murs de diversos carrers de la capital britànica

RedaccióActualitzat

Una cabra de muntanya, dos elefants, tres micos, un llop, dos pelicans, un felí, piranyes i un rinoceront formen part de la sèrie de grafitis d'animals que l'artista britànic va començar a fer el dilluns 5 d'agost, dia rere dia, i que ja s'ha batejat com el "zoo de Londres".

L'últim a aparèixer ha estat el mural d'un rinoceront que sembla que s'enfila al damunt d'un cotxe abandonat. L'artista l'ha pintat en una paret del carrer Westmoor del barri de Charlton, al sud-est de Londres. 

Diumenge, una caseta de vidre de la policia es va convertir en la peixera improvisada d'unes piranyes al carrer Ludgate Hill, al cor de la vella ciutat de Londres. La creació va aparèixer a mig matí i agents policials s'hi van desplaçar per fotografiar-la i obrir un expedient.

Com és habitual, el creador en va confirmar l'autoria amb una fotografia, sense text, a Instagram, en un compte amb prop de tretze milions de seguidors.


Una forma de distreure la gent

Des que van començar aquests grafitis d'animals, han sorgit tota mena d'interpretacions sobre la seva intencionalitat. Alguns hi han vist una crítica al sistema capitalista i l'especulació, mentre d'altres ho llegeixen com una denúncia del canvi climàtic, entre altres missatges ocults. 

També hi ha qui creu que es tracta d'una crítica als aldarulls racistes que s'estan produint a la capital, però d'altres, que seria una representació de la destrucció de la humanitat. 

Banksy és conegut per visibilitzar problemes socials, polítics i mediambientals a través del seu art de carrer en diverses parts del món i s'han pagat milions en subhastes de les seves obres.

Des de Pest Control Office, reconeguda com l'organització de suport de Banksy, han indicat que no cal buscar tanta profunditat a cada imatge i sembla que l'última sèrie de grafits pretén, sobretot, portar una mica de diversió i animar el públic amb un joc creatiu, en un moment de notícies desoladores.


La resta d'animals

Molta gent s'ha acostat a fer fotografies a les últimes creacions a Londres del misteriós artista.

Dissabte va aparèixer el mural d'un felí estirant-se en una vella tanca publicitària del barri de Cricklewood, al nord-oest de la capital britànica.

Una dona es fa una fotografia amb el felí (Reuters/Maja Smiejkowska)

Divendres passat, van aparèixer dos pelicans pescant un parell de peixos al barri londinenc de Walthamstow, integrats al rètol d'un "fish and chips" anomenat Bonners.

Gent passejant davant del grafiti (EFE/Epaandy Rain)

Un dia abans va ser el torn d'un llop udolant, davant d'una lluna plena, al barri de Peckham, al sud-est de Londres, que va ser robat una hora després de la publicació a les xarxes socials. 

Un grup d'encaputxats van pujar a la teulada del local amb una escala, va desmuntar l'antena parabòlica que contenia el grafiti i van sortir corrents mentre els vianants s'ho miraven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)


A aquesta obra la van precedir dos elefants traient el cap per la finestra a Chelsea. Tots dos acosten les trompes, com si tinguessin una conversa entre veïns.

Veïns de Londres mirant la nova obra de Banksy
Veïns de Londres mirant la nova obra de Banksy (EFE)

Banksy també ha pintat tres micos penjant d'un pont en una estació de metro a prop del mercat de Brick Lane.

Els tres micos de Banksy (EFE/Epaandy Rain)

La sèrie va arrencar dilluns al barri de Kew Green, a Richmond, al sud-oest de Londres, amb una cabra de muntanya a dalt d'una cornisa de la qual es desprenen diverses roques, mentre una càmera real de vigilància hi apunta.

El "zoo de Londres", de Banksy, també inclou una cabra de muntanya (Reuters/Toby Melville)
ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut