Coloms menjant pa de terra, en una imatge d'arxiu (iStock/Vera Aksionava)

Balaguer posa gàbies per atrapar coloms i frenar-ne la sobrepoblació

Les gàbies es mantindran durant quatre mesos al centre històric de la capital de la Noguera

RedaccióActualitzat

Fa anys que Balaguer arrossega un problema de plaga de coloms, que intenta frenar amb diverses mesures. Aquest divendres ha començat a instal·lar gàbies per atrapar-los, en un pla de xoc per protegir la salut pública.

Les gàbies tenen menjar i aigua per atraure els coloms, i la idea és que hi vagin entrant i s'hi quedin atrapats. Hi haurà un tècnic responsable que s'encarregarà de treure els ocells i traslladar-los a un centre de fauna. També comprovarà que no s'hagi colat cap exemplar d'una altra espècie.

Una de les gàbies que s
Un dels paranys per a coloms a la coberta d'un edifici municipal (Ajuntament de Balaguer)
Segons un estudi encarregat per l'Ajuntament, a Balaguer hi ha 950 coloms per quilòmetre quadrat, una xifra que triplica el llindar establert per poder parlar de superpoblació. Això representa una colònia de 8.000 coloms.

 


Gàbies al centre històric

En total, són quatre gàbies situades al centre històric de la capital de la Noguera. 

Fins ara se n'han col·locat tres, a les cobertes d'equipaments municipals: l'edifici de la Paeria, el CEI Balaguer i la Biblioteca Margarida de Montferrat. L'estiu passat no es va poder posar en marxa l'aire condicionat de la biblioteca per culpa dels coloms, perquè a la terrassa on hi ha els climatitzadors s'acumulaven els excrements i obturaven els conductes.

Els pròxims dies es posarà una altra gàbia en un edifici de propietat privada al carrer Sant Jaume. 

L'actuació, que compta amb el permís del Departament d'Acció Climàtica, es planteja fins a l'octubre, quan es farà una valoració per decidir si s'amplia.

 

 

 

Anar al contingut