Un nou retard en la sortida a l'espai de Boeing, que viu un moment de crisi en la seva divisió d'avions

Avorten en l'últim moment el llançament de la primera missió espacial tripulada de Boeing

La NASA podria fer un segon intent de llançament de la càpsula CTS-200 Starliner aquest diumenge o a mitjans de setmana

RedaccióActualitzat

Faltaven només quatre minuts per a l'inici del compte enrere quan els responsables de la primera missió tripulada de Boeing ha decidit anul·lar el llançament.

L'enlairament de la missió espacial de Boeing que portava dos astronautes de la NASA fins a l'Estació Espacial Internacional havia de fer-se aquest 1 de juny. La càpsula CTS-200 Starliner de Boeing havia de sortir a l'espai a les 12.25 hora local, des d'una plataforma de cap Canaveral. A bord, els astronautes Barry Wilmore i Sunita Williams.

Quan faltaven quatre minuts per a l'enlairament, de sobte s'ha interromput el protocol de la rampa de llançament i s'han desactivat els sistemes. És el segon cop que Boeing ha d'avortar l'operació.

Els astronautes Butch Wilmore i Suni Williams anaven a bord de la càpsula (Reuters/Joe Skipper)

Ni Boeing ni la NASA han informat de quin ha estat el problema que ha fet suspendre l'operació i només mencionen un problema tècnic que afecta la configuració del seqüenciador del llançament. En previsió que l'enlairament no fos possible, ja s'havien fixat tres dates alternatives per fer-lo: el diumenge 2 o dimecres i dijous de la setmana que ve.



Un mal moment per a Boeing

L'estrena a l'espai de Boeing ha anat acompanyada de la polèmica des del seu inici, pels retards en el calendari previst per a les primeres expedicions i també pel pressupost que s'ha anat multiplicant amb cada endarreriment.

La missió d'aquest dissabte era la prova inicial perquè l'Starliner posés en marxa sis missions més.

I el fiasco del llançament arriba en un moment crític per a Boeing. La multinacional nord-americana té en el punt de mira la seva divisió de fabricació i venda d'avions després dels nombrosos incidents i accidents que han patit els seus aparells.

 

 

 

ARXIVAT A:
NASA
Anar al contingut