Unes cadires d'exterior foradades per la pedregada (Jaume Vaqué Reig)

Una forta pedregada provoca destrosses a la Catalunya Central, sobretot a Sant Pere de Torelló

En aquesta població d'Osona han caigut pedres que han trencat moltes teulades, han abonyegat vehicles i trencat vidres.

RedaccióActualitzat

Tarda de pedregades, calamarsades i pluges localment intenses a diversos punts de Catalunya. Protecció Civil ha hagut d'activar l'avís per temps violent en nou comarques, especialment a la Catalunya Central. A més, també s'ha mantingut activat el pla Inuncat durant moltes hores.

Un dels punts més afectats ha estat Sant Pere de Torelló, a Osona, on han caigut pedres d'un diàmetre d'entre dos i quatre centímetres que han provocat afectacions importants al poble.

En aquest vídeo es poden veure els efectes de la pedra al municipi:


Demanen extremar precaucions

L'alcalde del municipi, Jordi Fàbrega, ha explicat a Catalunya Informació que la pedra ha trencat diverses teulades i ha abonyegat vehicles, a més de causar afectacions en alguns equipaments públics.

Per això, l'Ajuntament ha fet una crida als veïns perquè extremin la precaució al carrer, ja que hi ha moltes teules i altres objectes trencats que podrien caure.

En aquesta població, els Bombers han atès des de les 19.05 h 94 avisos, d'un total de 135, relacionats amb l'episodi de pluges. S'han concentrat als municipis de Sant Pere de Torelló (31) i de Sabadell (14).


Afectacions al litoral, a les carreteres i a les vies de tren

A més, Protecció Civil ha activat la prealerta del Procicat per onatge, davant la possibilitat que es registrin onades superiors als 2,5 m a l'Alt Empordà, a partir d'aquesta matinada i fins demà al migdia.

En aquesta zona, a les platges de Sant Pere Pescador i a l'Escala s'ha hissat la bandera vermella per tempesta elèctrica.

Les autoritats també demanen molta precaució en els desplaçaments a les zones afectades per les tempestes:

Precisament, a la C-37 s'ha hagut de tallar durant mitja hora el túnel de Bracons en tots dos sentits de la marxa per calamarsada.

Coincidint amb aquest episodi de temps violent, un incendi a la catenària ha obligat a tallar l'R3 entre Vic i Manlleu i a evacuar 120 passatgers d'un tren.


Un important canvi de temps

L'onada de calor que ha afectat Catalunya entre aquest dilluns i dijous ha deixat pas a un divendres amb temperatures més contingudes i pluges i tempestes a partir del migdia.

Aquest canvi de temps ha portat els Agents Rurals a desactivar per aquest divendres el nivell 4 del Pla Alfa per perill extrem d'incendis a tot el territori. Amb tot, es manté el nivell 3 per perill molt alt a més d'una setantena de municipis de dotze comarques.


Els Agents Rurals també han aixecat les restriccions d'accés que hi havia vigents des de dimarts als espais naturals de la serra de Montsant, les muntanyes de Tivissa-Vandellòs, les serres de Cardó-el Boix, la Baronia de Rialb i la Ribera Salada.

Aquest episodi d'onada de calor ha deixat temperatures de més de 40 graus a moltes comarques del país, amb un màxim de 43,2 graus a Cabanes, a l'Alt Empordà, que es va registrar dimecres.
 

Els Bombers alerten d'incendis cada cop més intensos

Des de dilluns hi ha hagut més d'una seixantena d'incendis a Catalunya. El més important ha estat el de Ciutadilla, a l'Urgell, que dijous al vespre ja va quedar extingit després d'afectar unes 270 hectàrees, sobretot de terreny agrícola. 

L'inspector dels Bombers i cap de la unitat GRAF, Marc Castellnou, ha apuntat al canal 3/24 que això evidencia la sequera dels últims dos anys i ha avisat que la falta d'humitat a la vegetació fa que els incendis siguin cada cop més intensos, sobretot a l'interior.

L'incendi de Ciutadilla ha afectat 81 hectàrees forestals i 191 de terrenys agrícoles (ACN/Anna Berga)

 

ARXIVAT A:
IncendisMeteorologia
Anar al contingut