Les infeccions s'han produït de forma autòctona; la transmissió s'ha produït a la zona, sense que l'afectat hagi viatjat (Unsplash)

Augmenten a 8 els casos de dengue autòcton detectats a Vila-seca

L'Agència de Salut Pública ha informat de tres nous casos, que se sumen als cinc de la setmana passada, i no en descarta "la detecció de més en els pròxims dies"

RedaccióActualitzat

Els casos de dengue detectats a Vila-seca, al Tarragonès, s'han elevat aquest dimarts a vuit després de la detecció de tres noves infeccions.

L'Agència de Salut Pública va informar fa poc més d'una setmana de la detecció d'un brot amb cinc casos, infectats a través de picades del mosquit tigre.

Tots els casos s'han produït de forma autòctona, és a dir, que la infecció no està relacionada amb cap viatge. Salut ha explicat que no es descarta "la detecció de més casos en els pròxims dies".

Dels vuit casos, 2 han estat asimptomàtics, 2 han requerit ingrés hospitalari i 4 han tingut simptomatologia lleu.

 

Quines mesures s'estan prenent?

L'Ajuntament de Vila-seca està duent a terme campanyes informatives, tractaments antimosquits a zones verdes, parcs, jardins i solars sense edificar.

Un protocol que ja va activar la setmana passada i que també incorpora informació a les xarxes i personalitzada a més de 500 habitatges porta a porta a la zona on se sospita que és el focus del brot. Per prevenció, Salut també ha ampliat el radi d'actuació en zones com Port Aventura.

 

Com es contagia i quins són els símptomes?

El mosquit tigre, detectat per primera vegada a Catalunya el 2004, és el responsable de les infeccions de dengue.

En bona part dels casos (entre el 40 i el 80%) la malaltia és asimptomàtica. Quan hi ha símptomes, aquests poden ser febre alta, dolor articular i muscular, mal de cap intens, nàusees, vòmits o erupcions cutànies.

En el 5% dels casos els símptomes poden ser més greus: dificultat respiratòria per edema pulmonar, vessament pleural i pericàrdic, hemorràgies greus i dany orgànic, entre d'altres.

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut