Aturen "in extremis" als EUA el permís per fer armes de plàstic amb impressores 3D

Les pistoles de plàstic no són detectables als arcs de seguretat, tampoc tenen número de sèrie i, per tant, no consten a cap registre

Actualitzat

Un jutge dels Estats Units ha aturat la publicació a internet de les instruccions per construir pistoles creades amb impressores 3D. Una empresa del sector havia anunciat que penjaria els dissenys de forma gratuïta a la seva pàgina web a partir d'aquest 1 d'agost.

La decisió judicial ha donat la raó a vuit estats que s'hi oposaven i ha frenat una iniciativa molt polèmica, a qui l'administració Trump li havia donat llum verda.

Les armes impreses amb 3D, fetes de plàstic, no són detectables als arcs de seguretat ni tampoc tenen cap número de sèrie, i per tant, no consten a cap registre. Són el que es coneix com "armes fantasma". Per això les associacions pel control d'armes les consideren una amenaça per a la seguretat global. En canvi, els lobis pro drets d'armes diuen que aquesta tecnologia és cara, no és prou fiable i que l'alerta que aixequen és exagerada.

El jutge ara, ha rebatut aquests arguments:
 

"Als col·legis públics hi ha impressores 3D i també n'hi ha en espais públics. Això fa que hi hagi altes probabilitats d'un dany irreparables", ha considerat el jutge, Robert Lasnik.

 

Les instruccions per construir armes 3D incloïen rifles, pistoles i una semiautomàtica similar a la AR-15, responsable de massacres escolars com la de Florida, que va fer 17 morts.

Revés a l'administració Trump

L'any 2013, les publicacions de manuals per fabricar armes  ja van ser erradicats d'Internet. Però el passat mes de juny després d'una intensa batalla legal, el president Trump va arribar a un acord amb la principal empresa fabricant perquè difongués els prototips sense restriccions. L'acord havia d'entrar en vigor avui. Però, de moment, el jutge de Seattle ho ha frenat.  

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut