Una jugadora d'hoquei herba del Japó picant una pilota
L'hoquei herba és un dels esports en què les esportistes lluiran uniformes fets amb tela resistent als infrarojos (AFP7/Europa Press)

Atletes japoneses portaran un uniforme a prova de fotògrafs voyeurs pels Jocs Olímpics

La marca esportiva que vesteix l'equip nipó ha desenvolupat un tipus de fil que absorbeix els rajos infrarojos de les càmeres que volen captar la roba interior

RedaccióActualitzat

Part de l'equip olímpic del Japó farà servir uniformes especials fabricats amb un material que absorbeix els rajos infrarojos: l'objectiu, evitar els fotògrafs voyeurs. I és que darrerament ha proliferat aquest fenomen en què alguns fotògrafs utilitzen càmeres d'infrarojos per capturar la roba interior i altres peces que transparenten, sobretot d'esportistes femenines.

La fotografia voyeur s'ha convertit en un problema greu i creixent en els darrers anys, sobretot en esports com el voleibol, la gimnàstica o l'atletisme, on els uniformes acostumen a ser molt ajustats.

Al Japó, la situació és especialment preocupant i per això les federacions han decidit moure fitxa.


Desenvolupen un fil contra els infrarojos

La marca esportiva Mizuno ha desenvolupat un tipus de fil que absorbeix els rajos infrarojos i evita, en gran mesura, aquest problema.

L'empresa japonesa ha estat cinc anys treballant per desenvolupar aquest fil i ha demanat l'opinió d'esportistes d'elit, sobretot dones, que s'han mostrat alleujades de poder competir amb tranquil·litat.

Versions femenina i masculina dels uniformes del Japó contra la fotografia "voyeur"
Mizuno ha presentat les versions femenina i masculina d'aquests uniformes contra la fotografia voyeur (Mizuno)

Els equips de 14 disciplines de diversos esports --voleibol, tenis taula, hoquei, tir amb rifle, tir amb arc i atletisme-- faran servir els uniformes antivoyeurs i peces de roba d'entrenament fetes amb aquests materials.

El 2021, esportistes de diverses delegacions van participar als Jocs Olímpics de Tòquio amb roba més ajustada de l'estipulada per les seves federacions per conscienciar sobre el problema de les captures amb potencial ús sexualitzat.

L'organització dels Jocs també va establir una sèrie de normes per eliminar aquest tipus de fotografies.

La sexualització de les esportistes

La cosificació de les esportistes és una actitud masclista que fa anys que dura. Les mateixes atletes han denunciat una vegada i una altra que se les valori sexualment i no pels seus mèrits.

Fa un temps us explicàvem com fins i tot havia arribat a YouTube i a esportistes joves i menors:

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsMasclisme
Anar al contingut