En la nova exhibició, l'Atlas fa fins i tot un salt mortal enrere executat amb destresa
En la nova exhibició, Atlas fa fins i tot un salt mortal enrere executat amb destresa (Boston Dynamics)

Atlas, el robot que fa parkour i piruetes, i cada cop es mou més com un humà

El robot Atlas de Boston Dynamics torna a demostrar en un vídeo que cada vegada és més capaç d'executar moviments més semblants als dels humans

Felip GordilloActualitzat

Saltant, corrent i fins i tot fent el salt mortal endarrere. Són les noves piruetes del robot Atlas de Boston Dynamics. Aquesta empresa fa anys que treballa amb robots i ha anat perfeccionant com es mouen fins al punt d'aconseguir un moviment fluid i natural, gairebé humà.

L'últim vídeo de la companyia mostra les noves acrobàcies del seu robot humanoide, l'Atlas:


L'empresa ha explicat en un altre vídeo com s'ho ha fet perquè la seva creació es mogui d'aquesta manera. Per aconseguir aquest moviment tan natural, els seus enginyers fa mesos que treballen en una rutina per al robot. Tots els passos estan coordinats i treballats amb temps.

Però, de què serveix? L'empresa és conscient que, ara per ara, l'Atlas no té cap sortida comercial, però és un gran banc de proves per als enginyers, per anar millorant la feina. Aquestes proves permeten saber com han de ser els moviments, i treballar en l'equilibri i en la interacció amb l'entorn per després aplicar-los a d'altres creacions.

Fins ara, Boston Dynamics ha aconseguit fer calaix amb un dels seus invents: el conegut gos Spot, que es ven per uns 65.000 euros i ja ha demostrat la seva vàlua treballant amb exèrcits i equips de rescat. 

Boston Dynamics és una empresa fundada el 1992 des del MIT, el Massachusetts Institute of Technology. En gairebé 30 anys d'història, ha tingut diversos inversors. Google en va ser propietària durant quatre anys i des d'encara no fa un any, està en mans de l'empresa Hyundai.

Des de la seva creació, Boston Dynamics ha presentat diversos robots i treballa en múltiples prototips, però Spot i Atlas són els més famosos. Aquests últims anys han guanyat popularitat per les seves presentacions periòdiques de proeses robòtiques a la xarxa.

La fluïdesa dels moviments de l'Atlas, de fet, és una feina de llarga durada. Així es movia el robot fa tres anys, amb menys agilitat i menys decisió que la seva versió actual:

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut