Nou crim masclista a Pozuelo de Alarcón: detenen el marit de la dona assassinada
Un cotxe de la Policia Nacional (Europa Press)

Assassinat d'en Samuel: tres detinguts com a presumptes autors del crim homòfob

Són tres joves entre 20 i 25 anys, veïns de la Corunya, segons ha informat la Policia Nacional

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut tres joves entre 20 i 25 anys, veïns de la Corunya, com a presumptes autors de la pallissa que va acabar amb la vida de Samuel Luiz.

La investigació continua oberta i no descarten més detencions en les pròximes hores, han avisat.

La policia ja les havia identificat amb deu persones més per prestar-los declaració per la seva suposada relació amb l'assassinat, però fins ara no s'havien ordenat detencions per l'autoria. El jutjat d'instrucció número 8 de la Corunya ha decretat secret de sumari sobre el cas.


La matinada de dissabte, un grup de persones van agredir fins a la mort el jove de 24 anys a l'avinguda Buenos Aires de la Corunya.

La investigació se centra en una discussió per l'ús d'un telèfon mòbil que va desencadenar una baralla. Però els testimonis diuen que la motivació de la brutal pallissa va ser l'orientació sexual del jove: li van pegar i li van donar cops amb crits de "maricón". Per tant, es tractaria d'un crim d'odi, i el delegat del govern a Galícia, José Manuel Miñones, ha dit que no descarten cap mòbil.

L'entorn de la víctima ha denunciat que es tracta d'un crim homòfob (M. Dylan / Europa Press )

Quan els serveis d'emergència van arribar al lloc dels fets van trobar el noi greument ferit, però encara amb vida. El van traslladar en estat crític a l'Hospital Universitari de la Corunya (CHUAC), on es va certificar la mort dissabte al matí. Segons fonts policials, la víctima presentava forts cops al cap i diversos hematomes, però caldrà a esperar l'autòpsia per saber totes les causes de la mort.

Els presumptes agressors han pogut ser identificats gràcies a les gravacions de la pallissa amb telèfons mòbils i de les càmeres de seguretat del voltant. Hi hauria set autors de la pallissa i sis més que els acompanyaven.

L'assassinat d'en Samuel va despertar una onada de protestes a tot l'estat espanyol contra el repunt de les agressions LGTBI-fòbiques que hi ha hagut en les últimes setmanes.

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut