L'alcalde de la Bisbal d'Empordà quan va declarar al jutjat el mes passat (ACN)
L'alcalde de la Bisbal d'Empordà quan va declarar al jutjat el mes passat (ACN)

Arxiven la causa de l'1-O contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà

A Lluís Sais l'investigaven pels delictes de prevaricació i desobediència durant el referèndum

RedaccióActualitzat

El jutge ha acordat el sobreseïment provisional de la causa contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, el republicà Lluís Sais, per la seva participació durant el referèndum de l'1-O. Ho anuncia el mateix alcalde al seu compte de Twitter, on acompanya la piulada amb part de la resolució judicial. La decisió no és ferma i pot ser recorreguda.

El magistrat sobreseu el cas perquè creu que "la perpetració del delicte" no queda prou "justificada", segons es reflecteix en el tuit de Lluís Sais:


Sais ha recordat que se l'investigava pels delictes de prevaricació i desobediència. L'alcalde està "a l'espera de l'arxivament definitiu un cop hagin passat els terminis de presentació de recurs."

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà va declarar l'1 d'abril davant del jutge. A la sortida va afirmar als periodistes que la querella presentada per la Fiscalia per la seva actuació l'1-O era "política" i que no havia comès cap delicte.

L'alcalde va explicar que havia firmat el decret de suport al referèndum abans que li notifiquessin la suspensió del Tribunal Constitucional i que no va ser responsable de l'obertura dels col·legis electorals.

Sais va ser el primer alcalde de les comarques gironines citat a declarar al jutjat per prevaricació i desobediència arran de les denúncies de la Fiscalia. La majoria de causes s'han arxivat abans d'arribar als jutjats. A les comarques gironines només queda pendent saber què passa amb la causa contra l'alcalde de Castelló d'Empúries.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut