L'alcalde de la Bisbal d'Empordà quan va declarar al jutjat el mes passat (ACN)

Arxiven la causa de l'1-O contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà

A Lluís Sais l'investigaven pels delictes de prevaricació i desobediència durant el referèndum
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El jutge ha acordat el sobreseïment provisional de la causa contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, el republicà Lluís Sais, per la seva participació durant el referèndum de l'1-O. Ho anuncia el mateix alcalde al seu compte de Twitter, on acompanya la piulada amb part de la resolució judicial. La decisió no és ferma i pot ser recorreguda.

El magistrat sobreseu el cas perquè creu que "la perpetració del delicte" no queda prou "justificada", segons es reflecteix en el tuit de Lluís Sais:


Sais ha recordat que se l'investigava pels delictes de prevaricació i desobediència. L'alcalde està "a l'espera de l'arxivament definitiu un cop hagin passat els terminis de presentació de recurs."

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà va declarar l'1 d'abril davant del jutge. A la sortida va afirmar als periodistes que la querella presentada per la Fiscalia per la seva actuació l'1-O era "política" i que no havia comès cap delicte.

L'alcalde va explicar que havia firmat el decret de suport al referèndum abans que li notifiquessin la suspensió del Tribunal Constitucional i que no va ser responsable de l'obertura dels col·legis electorals.

Sais va ser el primer alcalde de les comarques gironines citat a declarar al jutjat per prevaricació i desobediència arran de les denúncies de la Fiscalia. La majoria de causes s'han arxivat abans d'arribar als jutjats. A les comarques gironines només queda pendent saber què passa amb la causa contra l'alcalde de Castelló d'Empúries.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut