Camps saludant el magnat de la Fórmula 1 Bernie Ecclestone, en una imatge d'arxiu
Camps saludant el magnat de la Fórmula 1 Bernie Ecclestone, en una imatge d'arxiu

Arxivat el cas del circuit de Fórmula 1 contra Francisco Camps

El tribunal descarta prevaricació contra l'expresident valencià perquè, si hagués existit, hauria prescrit, i no considera provat el delicte de malversació

RedaccióActualitzat

L'Audiència de València dóna la raó a la Fiscalia Anticorrupció i arxiva el cas del circuit de la Fórmula 1 de València contra Francisco Camps.

La Generalitat Valenciana reclamava 7 anys de presó per a l'expresident valencià per haver malversat, suposadament, 50 milions d'euros en la construcció del circuit urbà.

L'Audiència estima que el delicte de prevaricació, si hagués existit, ja hauria prescrit i que, de malversació, no n'hi va haver, motiu pel qual arxiva el cas. 

El tribunal manté que, perquè hi hagués malversació, s'hauria d'haver acreditat el "perjudici econòmic directe" per al govern valencià, que "noha sigut possible constatar de forma fefaent", A més, conclou que el cost elevat de la infraestructura no és motiu suficient per imputar-li els delictes: 

"No n'hi ha prou per arribar a diferent conclusió el cost elevat del circuit de Fórmula 1, cosa previsible malgrat les manifestacions del senyor Camps en el sentit que tindria un cost 'zero'."

La construcció del circuit va suposar un cost proper als 89 milions d'euros entre el 2007 i el 2008. 
 

La titular del jutjat d'instrucció número 17 de València va considerar que hi havia "indicis suficients, sòlids, raonables i consistents" de la comissió dels delictes per part de Camps, l'exvicepresident Vicente Rambla i l'exconseller Mario Flores. En total, va processar 16 persones

La jutgessa va considerar que Camps va impulsar i permetre la construcció amb l'única intenció de projectar la seva imatge.

L'Advocacia de la Generalitat, per la seva part, va demanar l'obertura de judici oral contra Camps i 13 processats més. Per a l'expresident reclamava gairebé vuit anys de presó per malversació i tràfic d'influències. 
 

Camps diu que es continuarà defensant "amb serenitat" 
 

Francisco Camps ha convocat una roda de premsa per celebrar l'arxivament de la causa (EFE)

L'excap del govern valencià ha celebrat l'arxivament de la causa i ha afirmat que es continuarà defensant de les causes que té pendents "amb la mateixa tranquil·litat i serenitat" que fins ara.

L'exlíder del PP valencià s'ha queixat que, des que va deixar la presidència, no hi ha hagut al País Valencià "un govern que sàpiga estar a l'alçada dels valencians". De fet, ha acusat el president, el socialista Ximo Puig, de "fer servir l'Advocacia de la Generalitat per perseguir els adversaris polítics".
 

Absolt del cas dels vestits

Camps va ser president de la Generalitat Valenciana des del maig de 2033 fins al juliol del 2011, quan va dimitir esquitxat per diversos casos de corrupció. 

Abans del cas de la Fórmula 1, la justícia ja el va exhonerar el 2012 de l'anomenat cas dels vestits, en què se'l va acusar de suborn per la suposada acceptació de regals en el marc de la trama Gürtel, entre els quals hi ha vestits per valor de 12.000 euros. 

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióPPPaís Valencià
Anar al contingut