Artadi, en 10 frases: "El Parlament ha dit a Pedro Sánchez que ell no és qui decideix"

Elsa Artadi, candidata de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, ha criticat ERC per anunciar un decret d'habitatge ja que ho considera electoralista

RedaccióActualitzat

El cap de llista de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, no pot fer campanya perquè està en presó preventiva. Ho fa l'exconsellera de Presidència Elsa Artadi, número dos de la candidatura.

A l'entrevista d'"Els matins" de TV3, Artadi diu que per ells el pacte natural és amb ERC i consideren que Ada Colau ha fet una pèssima gestió de la ciutat.

Efecte Puigdemont

" L'efecte Puigdemont suposo que és l'efecte del 21 de desembre . El 21D jo vaig tenir l'honor de dirigir la campanya de Junts per Catalunya, la primera vegada que es presentava a unes eleccions. I vam triplicar les expectatives. JxCat ha passat per un moment de reendreça, és una força política que és nova. Sempre ens trobem que ningú dona dos duros pel resultat electoral i al final hi ha un resultat que és molt millor. El 21D ens va portar a ser la primera força independentista. En aquesta campanya electoral tinc la sort que vaig acompanyada de dos grans homes, en Quim Forn i el president Puigdemont."

 

Resultat 28A

" Es va tenir un resultat molt millor del que s'esperava, amb la candidatura que es va preparar amb menys temps, amb dos grans candidats al capdavant: en Jordi Sànchez i la Laura Borràs. Va ser un resultat que es va aguantar molt bé."

 

Joaquim Forn

"Dimarts de la setmana vinent veurem com els presos polítics podran anar a la constitució del Congrés dels Diputats com a membres que tenen tots els drets. I entenem que això es traslladarà al dia 15 de juny. Esperem el 15 de juny, perquè podríem veure Joaquim Forn entrant a l'ajuntament a recollir la vara d'alcalde. Ell està molt confiat. Ha dedicat tota la vida a millorar la ciutat de Barcelona."

 

Ernest Maragall

" La JEC no ha fet possible el cara a cara entre Quim Forn i Ernest Maragall. El vam demanar perquè entenem que la ciutadania de Barcelona ha de veure les diferències entres les dues propostes. Nosaltres no fem campanya en contra de ningú. Fem campanya per Barcelona."

"Dir que Maragall no és un candidat de futur és una realitat, són solucions dels anys 80. Jo no he parlat de la seva edat. És irrellevant l'edat, és una característica. El que m'interessa és quines propostes es fan i si són bones per Barcelona o no."

 

Relació amb l'Estat

" Tenir bona relació o no depèn de la voluntat de cadascú. Nosaltres som els del diàleg, posem solucions sobre la taula, ja ho hem demostrat. La decisió sobre Miquel Iceta es va perdre de manera unànime al grup parlamentari. Quim Forn hi estava d'acord. "

" Ahir li vam dir a Pedro Sánchez que ell no decideix el que ha de fer el Parlament de Catalunya. Nosaltres volem gent que dialogui, que vagi a favor de les institucions de Catalunya i no un senador que la seva carta de presentació és 'jo votaré a favor del 155'. Si Miquel Iceta volia ser senador ho tenia molt fàcil. Fa 15 dies hi va haver eleccions al Senat i no s'hi va presentar. El que no pot ser és que després faci xantatge."

" Miquel Iceta no ha ajudat en res perquè hi hagi diàleg ni una solució política. Si Iceta és senador perquè ho decideix el Constitucional, serà una nova vulneració de la sobirania de la cambra." 

"Meritxell Batet no va participar en en el diàleg entre Generalitat i Moncloa. He tingut poca relació amb ella però la considero una dona serena."

 

Top manta

" Creiem que cal abordar-lo des de l'Ajuntament, la Generalitat i el govern de l'Estat. Els top manta és una constatació de males polítiques d'acollida. Cal donar opcions reals d'integració, no només discursos de bonisme. Cal que la Guàrdia Urbana lideri la gestió de l'espai públic. No s'han fet les promocions d'agents que tocaven a la Guàrdia Urbana. Al final del mandat podem tenir 3.300 agents."

 

Habitatge

"S'han de portar propostes treballades perquè a l'habitatge ens hem trobat moltes promeses falses que generen frustracions. Allargar el termini dels lloguers està bé perquè dona estabilitat. I hi ha d'haver una bossa d'habitatge amb preus per sota de mercat, un 25% per sota del mercat real. Amb els preus de mercat que tenim ara els joves no es poden independitzar."

" En relació amb el decret d'habitatge que presenta el Departament de Justícia, hi ha hagut precipitació d'una cosa que no està tancada perquè d'aquí una setmana hi ha eleccions. ERC està fent un acte electoral, absolutament. S'han de prendre mesures de manera coordinada, necessitem acords i no bolets. No es poden vendre duros a quatre pessetes."

 

Pactes

" Governar en solitari s'ha acabat. Nosaltres tenim dues aproximacions, Apostem per un ajuntament sense els comuns i Iniciativa perquè Barcelona està pitjor que fa 4 anys. Nosaltres tenim un pacte estable amb ERC des del 2012. Ens sembla que és el nostre soci natural. I ens inquieta que ERC estigui fent acostaments amb Ada Colau, que ha fet una pèssima gestió."

 

Graupera i la suspensió de la declaració d'independència

"Ni Puigdemont ni jo vam cridar el senyor Graupera. Qui ho va fer ja explicarà per què ho va fer."

ARXIVAT A:
JxCatEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut