Inés Arrimadas i Albert Rivera en un acte del partit a Barcelona (ACN)
Inés Arrimadas i Albert Rivera en un acte del partit a Barcelona (ACN)

Arrimadas podria deixar el Parlament per liderar la llista de Cs per Barcelona el 28A

Aquest dissabte es podria confirmar oficialment el tàndem electoral entre Inés Arrimadas i Albert Rivera al Congrés dels Diputats

RedaccióActualitzat

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, podria ser la cap de cartell per Barcelona a les eleccions generals del 28 d'abril.

Segons ha pogut saber TV3, l'anunci del tàndem electoral entre Arrimadas i Rivera al Congrés dels Diputats es podria confirmar oficialment aquest dissabte. Això suposaria que la líder de Cs deixaria l'escó al Parlament de Catalunya, perquè és incompatible amb el del Congrés.

Segons l'article 67 de la Constitució, "ningú pot ser membre de les dues cambres simultàniament, ni acumular l'acta d'una Assemblea de Comunitat Autònoma amb la de diputat al Congrés."

El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha anunciat justament aquest divendres que no repetirà com a candidat per Barcelona, sinó que es presentarà a les primàries per concórrer a les eleccions generals del 28 d'abril per la circumscripció de Toledo, província on té una residència. El termini per a la presentació de candidatures acaba aquest dilluns.

Entre les primeres reaccions hi ha la del líder de Cs a Andalusia, Juan Marín, vicepresident de la Junta, que s'ha mostrat satisfet amb el pas que es planteja fer Arrimadas: "En el lloc que estigui, a l'àmbit nacional o territorial, serà una magnífica representant dels ciutadans". Ha dit que prengui la decisió que prengui, "sempre" tindrà el seu suport.

Coincidint amb amb aquest possible salt a la política espanyola, Inés Arrimadas prepara el viatge a Waterloo. Carles Puigdemont ha demanat a Arrimadas que es reuneixi amb ell i Ciutadans s'hi nega. Mentrestant, el govern espanyol qualifica d'insensatesa aquest viatge.

ARXIVAT A:
Eleccions 28ACsInés Arrimadas
Anar al contingut