Fitxar a la feina permet detectar faltes de puntualitat

Arribar tard a la feina pot comportar descomptes a la nòmina, segons una sentència

L'Audiència Nacional desestima una demanda del sindicat CGT contra l'empresa Attento Llamadas
Redacció Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

El retard a la feina pot comportar descomptes a la nòmina, a part de sancions, segons una sentència de l'Audiència Nacional. La sala social ha desestimat una demanda del sindicat CGT contra l'empresa Attento Llamadas, del sector dels centres de contacte.

La demanda del sindicat argumentava que els treballadors que arribaven tard a la feina haurien de poder recuperar el temps en un altre moment. També al·legava que es tracta d'una sanció econòmica -multa d'haver- i que a part del descompte l'empresa sanciona disciplinàriament els treballadors que tenen faltes de puntualitat.

Per la seva banda, Attento, una multinacional de serveis que té uns 10.000 treballadors a 14 províncies, es defensava afirmant que si no hi ha una prestació efectiva de serveis en un període programat de treball "per ínfim que aquest sigui, cessa l'obligació de retribuir". També argumentava que el retard en l'entrada a la feina perjudica els compromisos que té amb els seus clients per desenvolupar campanyes de màrqueting telefònic i que això mateix dificulta la reorganització del treball per fer-lo en un altre moment.

A la sentència s'afirma que el descompte no es pot qualificar de multa d'haver, que es produiria si hi hagués una disminució del salari per treball efectivament realitzat. També recorda que el Conveni Col·lectiu del sector contempla la falta de puntualitat com una conducta sancionable i la tipifica, segons el nombre de vegades, com a lleu, greu o molt greu.

La CGT es planteja presentar recurs contra la sentència al Tribunal Suprem.
 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut