Manifestants de la marxa de l'Orgull LGBTI a Barcelona (3Cat)

Unes 2.000 persones es manifesten a Barcelona pels drets LGBTIQ+ i en suport a Palestina

Una setantena d'entitats s'han adherit a la marxa, que ha començat a les 18 h a la plaça Universitat i ha culminat a la plaça Sant Jaume amb la lectura d'un manifest

Actualitzat

Tarda carregada de reivindicació al centre de Barcelona, amb la marxa que convoca la Crida LGBTI pel 28-J. Es tracta de la 48a Diada per l'Alliberament Sexual i de Gènere, després d'aquella primera manifestació del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) a la Rambla el 16 de juny del 1977.

Unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han sumat a la mobilització que ha començat a les 18 h a la plaça Universitat. La marxa ha recorregut el carrer Pelai fins a arribar a la plaça Catalunya, des d'on ha baixat per la Rambla fins al carrer Ferran, i ha culminat a la plaça Sant Jaume, on els organitzadors han llegit el manifest d'aquest any, que parla de molt més que dels drets del col·lectiu LGBTIQ+.

La manifestació compta amb l'adhesió i el suport d'una setantena d'entitats, entre les quals hi ha el Sindicat de Llogateres, la CGT, la Intersindical i Ecologistes en Acció.

Manifestants de la marxa de l'Orgull LGBTIQ+ baixen per la Rambla (3Cat)

Solidaritat amb Palestina

La marxa d'aquest dissabte reivindica la solidaritat amb Palestina, gairebé nou mesos després de l'esclat de la guerra a Gaza, i denuncia el "pinkwashing" per part d'Israel, a qui acusen d'utilitzar els drets del col·lectiu LGBTIQ+ "per justificar l'ofensiva".

Manifestants donen suport a Palestina en la marxa LGBTIQ+ a Barcelona (ACN/Maria Bélmez)
Manifestants donen suport a Palestina en la marxa LGBTIQ+ a Barcelona (ACN/Maria Bélmez)

També hi ha un espai per a les demandes contra la massificació turística --assenyalen el Pride Barcelona, entre d'altres-- i per l'abordatge de la crisi ecosocial, així com les "polítiques racistes, com el Pacte Europeu de Migració i Asil", que lamenten que afecta directament "les dissidències sexuals i de gènere".

A més, el manifest exigeix l'aprovació d'una llei trans catalana "que blindi els drets de les persones no binàries i migrades" i la reversió de les retallades en salut, que faran que tretze de les catorze clíniques especialitzades en infeccions de transmissió sexual a Barcelona no puguin obrir aquest estiu.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut