Harris i Biden s'agafen i aixequen la mà, en la convenció demòcrata als Estats Units
Harris i Biden han rebut una forta ovació després del discurs del president

Arrenca la convenció demòcrata: Harris apareix per sorpresa i Biden s'endú una ovació

Joe Biden ha donat un suport explícit i entusiasta a la candidata i ha fet un emotiu balanç del seu mandat

RedaccióActualitzat

Una intervenció fugaç i no prevista, però efectiva. Kamala Harris ha aparegut per sorpresa en l'arrencada de la convenció del Partit Demòcrata, que s'està celebrant a Chicago per oficialitzar-la com a candidata a les eleccions a la Casa Blanca. El discurs d'acceptació serà dijous, però ja ha rebut un primer bany de masses abans d'agafar el testimoni de Joe Biden.

"Joe, gràcies pel teu lideratge històric, per la teva vida de servei a la nostra nació i per tot el que seguiràs fent. T'estarem eternament agraïts", ha dit Harris des de l'escenari, que l'ha rebut al ritme de la cançó "Freedom" de Beyoncé.

"Al novembre, ens reunirem i declararem amb una sola veu, com un sol poble, que tirem endavant amb optimisme, esperança i fe, guiats pel nostre amor a la pàtria", ha afegit entre aplaudiments.

Biden ha rebut una ovació de prop de cinc minuts (Reuters/Brendan Mcdermid)


 Biden: "Hem de tornar a salvar la democràcia"

Però l'ovació més gran, de fins a cinc minuts ininterromputs, ha estat per a Joe Biden. El president, emocionat, rebia el reconeixement a la seva renúncia, que ha injectat una nova onada d'optimisme a un partit que estava en hores baixes.

Aquest és el moment en què s'eixugava les llàgrimes d'emoció, al costat de la seva filla:


"Estimo la meva feina, però encara estimo més el meu país", ha dit Biden, després d'alertar de l'amenaça que, segons ell, suposa el candidat republicà, Donald Trump: "No hi ha lloc als Estats Units per a la violència política, no es pot estimar el país només quan guanyes."

Entre el clam de la multitud, Biden ha qualificat l'elecció de Harris com a vicepresidenta com "la millor decisió" de la seva carrera i ha explicat com en aquests quatre anys s'han fet amics i ha arribat a veure com la vicepresidenta és una líder "dura" i "intel·ligent".

"Vam salvar la democràcia el 2020 i ara hem de tornar a salvar-la", ha proclamat, més segur i enèrgic que en les últimes aparicions.

Quan ha acabat els 50 minuts de discurs, Harris ha pujat a l'escenari per alçar junts les mans i rebre plegats una altra ovació del públic. 

La convenció demòcrata durarà fins dijous (Reuters/Cheney Orr)

Abans, també hi ha intervingut Hillary Clinton, que va perdre les eleccions contra Trump el 2016, encoratjant els seus a trencar el sostre de vidre i, aquest cop sí, elegir la primera dona de la història com a presidenta dels Estats Units: "Si us plau, no dubteu mai que sou valuoses i poderoses i que mereixeu totes les oportunitats del món per poder assolir els vostres somnis."

Mentre tot això passava, als afores de l'estadi on se celebra la convenció, milers de manifestants s'han concentrat per reclamar Harris que retiri el suport a Israel, recollint el malestar d'una part de les bases demòcrates, i en particular dels joves.
 

Trump insisteix en el "cop d'estat" a Biden

I en el seu míting del dia, que aquest dilluns ha fet a Pensilvània, Donald Trump ha afirmat que el president Biden ha estat destituït en un "cop d'estat" orquestrat per Harris.

Ho ha fet quan volia criticar-la amb arguments sobre gestió econòmica: "No necessitem conferències sobre l'economia d'una candidata que fomenta el control de preu comunista. Kamala no té ni idea de què dimonis està fent. El seu pare és un professor marxista i crec que li va ensenyar bé. Sabeu que és un professor marxista? Em pregunto si quan va enderrocar o va fer un cop a Joe Biden, sabíeu d'on ve, d'on venia, quina és la seva ideologia".

 

 

ARXIVAT A:
Kamala HarrisEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut