Argimon: "M'imagino un Sant Jordi entrant a les llibreries sense mascareta"

El conseller de Salut es mostra optimista de cara a restringir l'ús de la mascareta en espais concrets com els hospitals o el transport públic

Actualitzat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista als micròfons de Catalunya Ràdio aquest diumenge, s'ha mostrat optimista i confiat que l'ús de la mascareta quedarà reduït només a alguns espais en particular ben aviat.

"Les mascaretes s'hauran de seguir posant al transport públic i en centres sanitaris, entre d'altres. M'imagino un Sant Jordi entrant a les llibreries sense mascareta."

Tot i això, encara no hi ha consens en el Consell Interterritorial entre els diferents governs de les comunitats, fet que endarrereix la decisió. En aquest sentit, Argimon considera que s'ha de començar a deixar d'utilitzar la mascareta a les escoles de manera gradual i posa com a exemple altres països que ja han fet el pas.

"A Andorra s'ha retirat fa tres setmanes i no han tingut ni un sol rebrot als centres educatius."

Pel que fa a la quarta dosi de la vacuna, el conseller ha dit que no és descartable en les persones grans i les més vulnerables a partir de la tardor d'enguany. I és que Argimon no vol abaixar la guàrdia després de tantes pujades i baixades en els indicadors de la pandèmia.

"La pandèmia no la donarem per acabada fins que no veiem com evoluciona el virus. El més probable és que el coronavirus creixi durant la tardor."


Una quarantena de CAPs monitoritzaran els casos amb símptomes

A partir del mes que ve, a més, Argimon ha explicat que entre 35 i 40 CAPs es convertiran en la referència per al seguiment dels pacients que tinguin símptomes a les vies respiratòries per monitoritzar la covid a Catalunya, igual que altres virus.

Amb aquest seguiment, semblant al de la grip, però "molt més reforçat", s'arribarà a una mostra del 10% de la ciutadania. A més, els hospitals seqüenciaran els casos més greus, els dels ingressats a l'UCI, i també s'analitzaran periòdicament les aigües residuals. Amb totes aquestes dades es podran elaborar models predictius de molta fiabilitat.


Milloren els indicadors: Catalunya baixa dels 1.000 ingressats per covid

Catalunya baixa aquest diumenge del miler d'ingressats per covid. En concret, se situa en 985 hospitalitzats, 57 menys que fa 24 hores. A més, Salut ha notificat que hi ha 4 persones menys a l'UCI, amb un total de 134.

Els nous casos positius són 1.166, amb un global de 2.372.974 des de l'inici de la pandèmia. L'Rt baixa tres centèsimes, fins a 1, mentre que el risc de rebrot disminueix fins a 614 (-29). En les últimes hores no hi ha hagut cap mort a conseqüència de la covid i la xifra es manté en 26.746 defuncions.

ARXIVAT A:
SalutCovid-19
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut