Aragonès preveu un gener "complicat" però està convençut que les escoles obriran el dia 10

El president de la Generalitat creu que les restriccions que s'han aplicat a Catalunya potser s'estendran a d'altres territoris de l'Estat, segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pere Aragonès

Pere Aragonès està convençut que les escoles obriran al gener. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el president de la Generalitat ha assegurat que, a data d'avui, no està damunt la taula que no sigui així:

"De moment, no tenim cap indicador que ens digui que no hagi de ser així. Per tant, obriran les escoles. Evidentment, sempre hem d'estar amatents a les dades, però han d'obrir les escoles, amb totes les mesures de reforç de la seguretat que s'estan adoptant."

Ho ha dit justament des d'una escola, la Rosselló-Pòrcel, de Santa Coloma de Gramenet, un dels primers centres en què es va aplicar la immersió lingüística i ell lloc des d'on Aragonès farà el missatge institucional que, com a novetat, aquest any serà per Sant Esteve.

Serà una altra festivitat que es tornarà a viure amb l'excepcionalitat de la pandèmia, amb les noves restriccions que tot just han entrat en vigor aquest divendres, com el toc de queda -en una primera nit que, segons Aragonès, "ha anat bé"- o la limitació de totes les trobades, dins i fora de casa, a un màxim de 10 persones.

Unes mesures que el president augura que potser "s'acabaran prenent d'aquí uns dies" a altres territoris de l'Estat on ara mateix, per frenar els contagis de variant òmicron, només s'ha tornat a l'obligatorietat de la mascareta a l'exterior. Aragonès ha tornat a defensar les restriccions a Catalunya:

"Ens guiem per un criteri científic i sanitari. Les mesures no se les ha inventat el govern, són les proposades per un comitè d'experts. La tercera dosi és un dels instruments més efectius per frenar la sisena onada, però no podem esperar que tothom la tingui per estar totalment protegits."

I amb aquestes mesures i aquesta situació, Aragonès també ha explicat com passarà ell el Nadal:

"Passaré el Nadal amb la meva dona i la meva filla. I un dia amb la meva sogra i un dia amb els pares. Ens mantindrem en un nucli molt reduït i sense exposar-nos a un risc innecessari."


El gener "serà un mes complicat"

Tot això, ha assegurat, per intentar arrencar l'any amb un escenari epidemiològic una mica millor. Pere Aragonès preveu que "el gener serà un mes complicat", en què augmentaran els casos.

Ara bé, confia que amb les noves mesures "es pugui suportar molt més bé i que el sistema sanitari pugui continuar atenent tothom." Espera que atenuïn una previsió inicial que parlava d'entre 25.000 i 50.000 contagis diaris a mitjans del mes que ve, i que no es col·lapsi el sistema sanitari.

 

ARXIVAT A:
Educació Pere Aragonès Coronavirus Covid-19 Òmicron
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut